[MK3 MATCH II]LEKKO POMODZONY AFN - prawie jak 20 Jahre :)
Moderator: G0 Karcio
Nie laduj w niego jedenastki, mysle, ze wtedy mniej osob bedzie zaineresowanych takim samochodem. Niech zostanie na takim setupie Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt kwie 03, 2009 14:12 przez 622435, łącznie zmieniany 1 raz.
masz racje tak zrobię moze ktoś zabierze tego parcha jak mu dorzuce ta 11-stkek-meal pisze:ja bym sobie odpuscil 11mm jesli planujesz sprzedaz. mialem podobny "dylemat" pare miesiecy temu i wydaje mi sie, ze dalsze modzenie nie ma sensu.
pompe mozesz dorzucic kupujacemu za dodatkowa kase, jesli bedzie chcial.
wczoraj chciałem odkręcić chłodnicę klimy - TRAGEDIA
króćce i nakrętki od wężów są aluminiowe w związku z czym sie utleniają i za ch... nie chce to puścić
dowiedziałem się że podobno 1 na 5 da się odkręcić...
mam juz dość tego auta !! niech ktos to ode mnie zabierze
ps. choć jak w trasie kolesie na CB pytają ze zdziwieniem i uznaniem co tam za silnik masz w tym golfiku kolego to się micha jarzy
Tak to jest, wkurza Cie co chwile przez jakies awarie i ukrecone sruby. Mi osobiscie w golfie ukrecily sie 3 sruby. W tym jedna w glowicy przy dokrecaniu wtrysku. To byl dopiero pech. No ale jak sie wyjedzie na ulice i zkilluje jakiegos dresa lub ktos pochwali i doceni twoja prace wlozona w samochod to jest wlasnie zaplata za to
- golfer_1984
- VW Baron
- Kontakt:
cowboy, jest dystans na przodzie??
MK5 GTI DSGhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=467361
GTI TDI 20 JAHREhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=263904
GTI TDI 20 JAHREhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=263904
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
w razie sprzedaży auta jestem już w kolejce:-)
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
coś wiem na ten temat, w zeszłym roku namęczyłem się trochę nad uruchomieniem klimy...miał być tylko kompresor do wymiany a....okazało się że dziurawa jest chłodnica klimy(kupiłem nową) , nowa sprężarka( nie regenerowana-poprostu nowa) , następnie nie funkcjonował poprawnie filtr klimy( przy próbie odkręcenia owych węży jeden poległ)kupiłem nowy filtr i odrazu nowy włącznik do niego-starego nie dało się odkręcić oraz nowy( używany przewód łączący chłodnicę klimy z owym filtrem-ciezko dostać a nowy w VW kosztuje jedyne 370zł- ma on ok.30cm długości , ja znalazłem w Lubinie za 50zł-facet chyba wszystkie pozbierał bo miał ich chyba z 10szt ),następnie okazało się że jest dziura w wężu od filtra do zaworu rozprężnego-kolejny zakup ,po napełnieniu ok-szczelne ale...nie działa zawór rozprężny-rozebranie,wyczyszczenie ( ktoś już coś grzebał tutaj też bo pozagniatane miałem króćce od parownika) poskładałem , nabicie ii ok...działa ......ale tylko tydzień...wspomniane króćce były tak pozagniatane że nie wiem czy od ciśnienia czy od zagnieceń pękły...załamka ale nic jak juz zacząłem robić to i skończę...kupiłem nowy parownik,wyciągnałem deskę,założyłem znów test próżni , nabicie iii sukces...wszystko śmiga do dziś pięknie...koszt części-2600cowboy pisze:
masz racje tak zrobię moze ktoś zabierze tego parcha jak mu dorzuce ta 11-stke
wczoraj chciałem odkręcić chłodnicę klimy - TRAGEDIA
króćce i nakrętki od wężów są aluminiowe w związku z czym sie utleniają i za ch... nie chce to puścić
dowiedziałem się że podobno 1 na 5 da się odkręcić...
oczywiście zakonserwowałęm wsztskie nakrętki na wszelki wypadek.....i jednego się nauczyłem...nigdy nie kupię już auta z niesprawną klimą...
jeszcze nie dotarł ale jak tylko dojdzie to zakładamgolfer_1984 pisze:cowboy, jest dystans na przodzie??
nie wiedziałem że kolejka bedzie po niegoChristopherek pisze:w razie sprzedaży auta jestem już w kolejce:-)
ale wymieniłem maske i błotnik - oczywiście maznałem to sprayem na razie bo nie wiem co dalej z tym autem - w okolicach Wielunia za 1500 PLN podobno lakierują całe auto
odświezyłem zaciski:
przymiarka FMICa nowego:
przy okazji troche rur z kwasiaka wrzuciłem i zderzak z VENTO... haratałem z pomoca żony 2 dni ... cholera wielka sobota, a ja na szybko składałem parcha ale jakoś to skleciłem... jeszcze na spokojnie musze zrobić poprawkę wlotu do FMIC i wzmocnić wzmocnienie (masło maślane) bo niewiele z niego zostało
tak więc pan Wiesiek spawacz jeszcze bedzie miał troche pracy
najwazniejsze że jeździ, nawet żaden wąż nie spadł, odnosze wrażenie że wczesniej czasem miał tendencje do overboostów a teraz jednak ponad 1,5 raza wiekszy FMIC
tak to tymczasowo wygląda:
podciałem w sumie w 2 miejscach moze po 2 cm tego zderzaka
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
jest przespawany jest na razie lekko zmieniony kąt ale musze dorwać kolanko fi 50 90 st z aluminium i musze go zawrócić całkiem wtedy podniosę go o około 2 cm żeby był równo i na wzmocnieniu dospawam na dole jakiś ceowniczek żeby miało dawną sztywnośćmasakra pisze:pokaz jak poprowadziles górną rurę, a jak nie masz fotki to narysuj, bo widze, ze wlot w coolerze nie jest przespawany, a mnie to ciekawi
na razie jest to tymczasowo, a fotki pokazę jak finalnie to dopasuję na cycuś.. wloty na tą chwilę przespawałem tak:
po prostu uciąłem pod kątem i obróciłem
doprowadzenie rurą do IC też jeszcze nie jest idealnie równolegle i to wymaga poprawy ale na to juz nie miałem czasu - na razie działa ale w wolnej chwili to podrzeźbię