Czujnik temp powietrza zasysanego - blad
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik temp powietrza zasysanego - blad
Witam, mam problem. Jak podlacze komp to pokazuje mi blad czujnika temp zasysanego powietrza. Gdzie wogole w dieslu szukac tego czujnika ?? Mam Golfa V 1.9TDi 105KM. Slyszalem 2 wersje, ze jest w przeplywomierzu, a inni twierdza ze jest w czujniku cisnienia doladowania ? Co wymienic, zeby usunac blad ?
Z gory dzieki za pomoc.
Z gory dzieki za pomoc.
Ostatnio zmieniony pn kwie 13, 2009 17:04 przez Lcf, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupowalem uzywki, ale sprzedajacy twierdzili ze 100% sprawne, cale szczescie ze przyjeli je, bede musial wlasnie chyba od kumpla wykrecic, tylko pytanie czy jak wykrece ten czujnik od niego przy wylaczonym zaplonie i pozniej go wloze to nie pojawi mu sie blad ?
Jaki magik stwierdzil, ze to moze byc spowodowane czujnikiem temp zewnetrznej, ze jak do Golfa V da sie od Golfa IV to moze fixowac, a ja swoj mam kupiony na allegro, dziala, pokazuje normalna temperature i nie wiem czy to moze byc wina tego czujnika ?
Jaki magik stwierdzil, ze to moze byc spowodowane czujnikiem temp zewnetrznej, ze jak do Golfa V da sie od Golfa IV to moze fixowac, a ja swoj mam kupiony na allegro, dziala, pokazuje normalna temperature i nie wiem czy to moze byc wina tego czujnika ?
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A ja tak mysle, ze to moze winien jest czujnik temperatury zewnetrznej, bo ten czujnik co pokazuje cisnienie powietrza doladowania to pokauje tez temp, ale nie zasysanego powietrza, tylko doladowania. Tak na moj chlopski rozum, to temperatura powietrza zasysanego jest taka sama jak temperatura na zewnatrz. Musze kupic czujnik temp zewnetrzej do V bo mam od IV i tu lezy wina, wg ETKI sa inne, ale ten ktory mam od IV pokazuje nawet taka sensowna temp zewnetrzna. Co myslicie o mojej teorii ?
Juz podaje:
Gdzie szukac tego czujnika, to jest ten 2w1 czujnik cisnienia i temp na rurze od intercoolera, jesli tak to wymieniem juz 2 te czujniki, moze to cos z wiazka ? Dodam tylko, ze jak wykasuje blad i zgasze i zapale auto to nie swieci sie CHECK, zapala sie dopiero jak zgasze i odpale auto tak ze 2-3 razy.P0113 Za duza wartosc sygnalu G42
Ostatnio zmieniony pt kwie 17, 2009 19:51 przez Lcf, łącznie zmieniany 3 razy.
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jesli chodzi o powietrze zasysane to musi byc taka sama, jesli chodzi o powietrze juz za sprezarka to zgodze sie ze bedzie inna, chyba nie powiesz mi ze powietrze po przejscu przez filrt ogrzeje sie lub schlodzi, bo to ze ma inna temperature za sprezarka to jest logiczne, ale dla mnie to juz nei jest powietrze zasysane tylko tloczone.Adrian1980 pisze:nie jest taka sama podepnij sobie vag'a to zobaczysz...Lcf pisze: Tak na moj chlopski rozum, to temperatura powietrza zasysanego jest taka sama jak temperatura na zewnatrz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czujnik temperatury powietrza dolotowego G42 znajduje się w przepływomierzu G70.
Błąd 16497---P0113.
Podmień od kogoś na próbę przepływkę.
Błąd 16497---P0113.
Podmień od kogoś na próbę przepływkę.
Ostatnio zmieniony pt kwie 17, 2009 23:53 przez roman58, łącznie zmieniany 1 raz.