Kody skrzyni biegow do ASZ

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

makas1982
Nowicjusz
Nowicjusz

Kody skrzyni biegow do ASZ

Post autor: makas1982 » czw kwie 16, 2009 23:03

Mam pytanie czy ktos zna kody skrzyni biegow do golfa ASZ 130km 6 biegowej pytam poniewaz znalazlem FJW i niewiem czy bedzie pasowac i czy jest 6 biegowa sprzedawca mowi ze bedzie pasowac ale wolebyc pewny bo mowi ze nie ma gwarancji wiecie jak to sprzedawcy wszystko im pasuje a co sie okazuje to od innego modelu i zaczynaja sie wtedy problemy prosze o pomoc....
Ostatnio zmieniony pt kwie 17, 2009 00:25 przez makas1982, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Re: KODY SKRZYNI BIEGOW

Post autor: PinkFloyd » czw kwie 16, 2009 23:14

makas1982 pisze:Mam pytanie czy ktos zna kody skrzyni biegow do golfa ASZ 130km 6 biegowej pytam poniewaz znalazlem FJW i niewiem czy bedzie pasowac i czy jest 6 biegowa sprzedawca mowi ze bedzie pasowac ale wolebyc pewny bo mowi ze nie ma gwarancji wiecie jak to sprzedawcy wszystko im pasuje a co sie okazuje to od innego modelu i zaczynaja sie wtedy problemy prosze o pomoc....
Tu masz jakie skrzynie pasuja do konkretnego silnika i jakie można stosowac zamienniki http://www.dieselschrauber.de/Getriebe_Main.html
Ostatnio zmieniony czw kwie 16, 2009 23:14 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

makas1982
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: makas1982 » czw kwie 16, 2009 23:38

PinkFloyd pisze:
makas1982 pisze:Mam pytanie czy ktos zna kody skrzyni biegow do golfa ASZ 130km 6 biegowej pytam poniewaz znalazlem FJW i niewiem czy bedzie pasowac i czy jest 6 biegowa sprzedawca mowi ze bedzie pasowac ale wolebyc pewny bo mowi ze nie ma gwarancji wiecie jak to sprzedawcy wszystko im pasuje a co sie okazuje to od innego modelu i zaczynaja sie wtedy problemy prosze o pomoc....
Tu masz jakie skrzynie pasuja do konkretnego silnika i jakie można stosowac zamienniki http://www.dieselschrauber.de/Getriebe_Main.html
ta skrzynia FJW podobno jest od ibizy ASZ 130 km i nie wiem czy by posowala tam nie ma takiego oznaczenia i czy to oby od tego jest ta skrzynia gdzie sprawdzic?Silnik niby tak samo osytulowany jak w golfie..

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » czw kwie 16, 2009 23:45

makas1982 pisze:
PinkFloyd pisze:
ta skrzynia FJW podobno jest od ibizy ASZ 130 km i nie wiem czy by posowala tam nie ma takiego oznaczenia i czy to oby od tego jest ta skrzynia gdzie sprawdzic?Silnik niby tak samo osytulowany jak w golfie..
Do Golfa IV bez przeróbek pasuja skrzynie z Audi A3, Seata leona, Seata Toledo II, Skody Octavi, Golf IV . Od Ibizy trzeba bedzie przerabiac mocowania. P.S skrzynia koniecznie musi byc od diesla ( nie SDI, nie benzyna, nie benzyna turbo tylko z TDI ) ) i miec ten sam mechanizm wybieraka na skrzyni oraz tą sama ilośc przełożen- w twoim przypadku 6 Jezeli beda spełnione powyższe założenia bedzie pasowac bez przeróbek
Ostatnio zmieniony pt kwie 17, 2009 00:26 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 4 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”