problem z centralnym zamkiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z centralnym zamkiem
witam
od pewnego czasu irytowało mnie źle owinięte taśmą kable wychodzące z karoseri do drzwi
( poprzedni właściciel był kretynem ) taśma się odkleiła więc postanowiłem za to się wziąść
owinołem kable widoczne po otwarciu drzwi wszystko fajnie wyszło
po tym wszystkim zauważyłem że nie zamykają mi się prawe drzwi z pilota tylko same lewe normalnie z kluczyka otwierają się prawe i lewe drzwi może mi ktoś napisać co sie stało ??????? (chyba nie dałem za dużo izolacji !!!!!!! ) szczerze *#cenzura#*...........sprawa !!!!!!!!!!
im bardziej dbam o te auto tym bardziej sie jeb..............
od pewnego czasu irytowało mnie źle owinięte taśmą kable wychodzące z karoseri do drzwi
( poprzedni właściciel był kretynem ) taśma się odkleiła więc postanowiłem za to się wziąść
owinołem kable widoczne po otwarciu drzwi wszystko fajnie wyszło
po tym wszystkim zauważyłem że nie zamykają mi się prawe drzwi z pilota tylko same lewe normalnie z kluczyka otwierają się prawe i lewe drzwi może mi ktoś napisać co sie stało ??????? (chyba nie dałem za dużo izolacji !!!!!!! ) szczerze *#cenzura#*...........sprawa !!!!!!!!!!
im bardziej dbam o te auto tym bardziej sie jeb..............
Powinieneś mieć na kablach oryginalną gumę, jeżeli nie masz to załóż. Napisz czy masz w bagażniku po prawj stronie pod reflektorem styropianowy pojemniczek, w nim właśnie znajduje się pompka centralnego i czy masz alarm założony.
Jeżeli nie masz centralnego oryginalnego to prawdopodobnie masz alarm z centralnym, który z pilota załącza wszystko a z kluczyka tylko drzwi zamyka i masz przerwany jeden z przewodów.
Jeżeli nie masz centralnego oryginalnego to prawdopodobnie masz alarm z centralnym, który z pilota załącza wszystko a z kluczyka tylko drzwi zamyka i masz przerwany jeden z przewodów.
Kto się frajerem urodził kanarkiem nie zdechnie - niestety.
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam, ja w moim MK3 mam jeszcze lepszy problem. Mianowicie kupiłem sobie nowy alarm NOXON A3, gościu mówił że jest cudowny. Pojechałem do elektryka żeby mi założył nowy alarm i centralny zamek. Na drugi dzień odebrałem go a on mi mówi że alarm nie działa tak jak powinien bo jest jakaś przerwa a on nie wie gdzie i nie może jej usunąć, co pozostawił mi na własną rękę, człowiek głupi więc się zgodził. Na 2 dzień pech chciał że dzięki niedziałającemu alarmowi auto zostało okradzione (radio, wzmacniacz, głosniki, skrzynia basowa). W tym samym dniu pojechałem do innego elektryka żeby ową usterkę mi usunął, po paru godzinach zadzwonił ża już wszystko gotowe. Poszedłem na miejsce i powiedział mi że facet który się tym zajmował to kompletny idiota. Pojechałem do domu i po 2 dniach ani alarm ani centralny zamek nie działał, byłem z reklamacją, zrobili na nowo i znowu ta sama sytuacja. Działało 2 dni i klapa. Pech chciał że dostałem bilet do wojska i nie miałem jak jechać znowu z reklamacją. Do tej pory mam zajebisty alarm i centralny tyle że nie działający I jak tu ufać ludziom:( Czy może ktoś zna naprawdę kompetentnego elektromechanika który dokończy partactwa innych ?? Najlepiej gdzieś w okolicach Zabrza, Gliwic
Ostatnio zmieniony sob kwie 18, 2009 15:30 przez michal_zabrze, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.