witam!
ze względu na zgon silnika vr, teraz szukam następcy
pytanie nastepujące czy silnik z modułem, można przerobić na aparat zapłonowy ??
pzdr_g
vr6 - aparat czy moduł
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: vr6 - aparat czy moduł
można, trzeba zmienić dekiel rozrządu, wiązkę silnika, komp i zamiast magnesu na wałku założyc taki cwancyk do napedu aparatu.Goffer pisze:witam!
pytanie nastepujące czy silnik z modułem, można przerobić na aparat zapłonowy ??
pzdr_g
[img]http://images38.fotosik.pl/50/69e61b6ae5a4bbde.jpg[/img]
A czy wiązka silnika z komputerem jest napewno potrzebna? przecież na aparacie zapłonowym nie potrzeba, jesli chcemy przerobić silnik z modułu na aparat.VR pisze:można, trzeba zmienić dekiel rozrządu, wiązkę silnika, komp i zamiast magnesu na wałku założyc taki cwancyk do napedu aparatu.Goffer pisze:witam!
pzdr_g
Moze ktos to dokładnie wyjasnic co trzeba zrobić by przerobic silnik z modulu na aparat, majac silnik z aparatem zaplonowym? I czy warto wogole sie bawic poniewaz nie wiedząc kupiłem goly silnik na module a mam na aparacie. :/
Pozdrawiam
Przerabiałem z aparatu na moduł i trzeba zmienić wiązkę i kompaTomekMK pisze:A czy wiązka silnika z komputerem jest napewno potrzebna? przecież na aparacie zapłonowym nie potrzeba, jesli chcemy przerobić silnik z modułu na aparat.VR pisze:można, trzeba zmienić dekiel rozrządu, wiązkę silnika, komp i zamiast magnesu na wałku założyc taki cwancyk do napedu aparatu.Goffer pisze:witam!
pzdr_g
Moze ktos to dokładnie wyjasnic co trzeba zrobić by przerobic silnik z modulu na aparat, majac silnik z aparatem zaplonowym? I czy warto wogole sie bawic poniewaz nie wiedząc kupiłem goly silnik na module a mam na aparacie. :/
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw kwie 30, 2009 11:11 przez VR, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://images38.fotosik.pl/50/69e61b6ae5a4bbde.jpg[/img]
No tak, tylko ja mam odwrotnie zmieniam silnik z modulu na aparat bo taki kupilem a mialem wczesniej na aparacie. Orientuje sie ktoś co trzeba wymienic by wszystko dzialalo?VR pisze:Przerabiałem z aparatu na moduł i trzeba zmienić wiązkę i kompa
A czym sie rozni silnik na aparacie od modułu, jesli chodzi o osiagi, spalanie?