przygasające światła podczas słuchania muzyki
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
przygasające światła podczas słuchania muzyki
Witam!
wczoraj odkryłem iż podczas głośnego słuchania muzyki i gdy mój basior "porządnie łupnie" to przygasają mi światła mijania, tzn w rytm, jak "walnie" to przygasa, co by było przyczyną, nie mam wypasionego sprzętu, wzmaki może w sumie około 400 wat rms, przewód zasilający 25 mm2 myślę wystarczający, przecież to budżetówka, chyba nie wymaga kondensatora,
mieliście podobny problem?
pozdrawiam!
wczoraj odkryłem iż podczas głośnego słuchania muzyki i gdy mój basior "porządnie łupnie" to przygasają mi światła mijania, tzn w rytm, jak "walnie" to przygasa, co by było przyczyną, nie mam wypasionego sprzętu, wzmaki może w sumie około 400 wat rms, przewód zasilający 25 mm2 myślę wystarczający, przecież to budżetówka, chyba nie wymaga kondensatora,
mieliście podobny problem?
pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony pt kwie 24, 2009 10:42 przez A r t u r, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
wszystko zalezy od poboru mocy wzmacniacza... moj kolega ma podobny problem. ladowanie alternatora mu nie wyrabia na utrzymanie wzmacniacza, świateł itp... a przy takiej mocy RMS jaką posiadasz to nic dziwnego że ci przygasają światła polecam zastosowanie kondensatora Dietz powinien rozwiązać problem pozdro
White Wagon :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4003674#4003674
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4003674#4003674
jest w porządku, akumulator mam nowy, miesiąc temu zmieniałem i patrzyli ładowanie ok,hhh pisze:na twoim miejscu sprawdzilbym akumulator i ladowanie czy tam wszystko jest w porzadku
myślałem że może jest inna przyczyna, do tego autka już raczej nie chce nic dokładać, będzie nowa furka będzie i porządne audio,extreme8818 pisze:polecam zastosowanie kondensatora
-
- Użytkownik
- Kontakt:
arturek320, jak masz zasilany wzmacniacz? minus przez karoserie? jeśli tak to sprawdź stan i grubość przewodu łączącego minus akumulatora z masą karoserii, nie zaszkodzi też zrobić nowy. Jeśli jest ok to trzeba kondensator. I kupuj. Co nowa koncepcja nie obejmuje kondensatora? A przestań.. przełożyć do nowego autka to jest chwila moment.