Wyciek Oleju

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Mariuszj324
Nowicjusz
Nowicjusz

Wyciek Oleju

Post autor: Mariuszj324 » pn kwie 27, 2009 13:17

:crazy: :crazy: :crazy: Koledzy mam golfa 3 1.4 silnik i zaczą mi wyciekać olej spod uszczelki pod głowcą ale samochód się nie grzeje mam moc i wszystko Zrobiłem 4tyś km i dolałem 2l oleju czy moge tak jezdzic i dolewać czy koniecznie musze wymienic uszczelke a i co mogło byc przyczyną że olej zaczą ciec? :crazy:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn kwie 27, 2009 13:25

prawdopodobnie uszczelka puściła pomiędzy kanałem olejowym a brzegiem. W zasadzie nadaje się do wymiany, ale usterka ta jest dość częsta i nie zawsze się wymienia od razu, jak tak jeżdziłem 150 tysięcy i nic poza lekkim sączeniem oleju więcej sie nie stało.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
carrion
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: carrion » pn kwie 27, 2009 16:08

Ja to bym chyba raczej pokusił się o wymianę, woląc nie ryzykować. A jeśli nie wymiana, to przynajmniej kazałbym sprawdzić mechanikowi, co tam sie dzieje. Ale najlepiej jakiemuś znajomemu, bo obcy od razu może zakwalifikowac uszczelkę do wymiany, przez co nieco schudniesz finansowo...

Mariuszj324
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mariuszj324 » wt kwie 28, 2009 06:57

Może kolegpo i masz rację skuszę się na wymianę tej uszczeleczki w końcu to aż tak gigantyczne pieniadze nie są :smoke:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”