świecąca, migająca kontrolka świec żarowych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wiemydamcio151 pisze:Nie wiem czy wiecie , ale tam są 2 czujniki stopu ...

jeden od tylnych świateł a drugi od tempomatu
jak pytam o ten drugi to nikt nie raczy odpowiedzieć ani słowem na ten temat ani jego numer ani tez gdzie ma być podłączony (jakby nikt nie wiedział

Ostatnio zmieniony śr kwie 29, 2009 10:35 przez To_mas, łącznie zmieniany 1 raz.
drugi to koszt około 30zł za oryginał ...To_mas pisze:jak pytam o ten drugi to nikt nie raczy odpowiedzieć ani słowem na ten temat ani jego numer ani tez gdzie ma być podłączony (jakby nikt nie wiedział) chyba pozostaje założyć osobny temat
gdzie on ma być .. zobacz pod pedałem , powinieneś drugi czujnik zobaczyć

Panowie pozwolicie że się przyłącze do tematu. Mam identyczny problem z migającą kontrolką świec żarowych. Światło stopu mam (przeczyściłem wszystkie styki) i ogólnie wszystkie światła mam. Samochód nie stracił na mocy, pali normalnie. Zimą miałem problem z paleniem po nocy (dłużej kręcił) więc musiałem 2x, 3x grzać świece i było ok. Obecnie mam że raz zacznie migać a raz nie. Jak zaczyna migać to gaszę silnik zapalam ponownie i już nie miga kontrolka. Pojechałem na VAG-a ale jadąc dałem mu w pedał i turbo się przycięło (samochód jechał jak SDI). Dojechałem do mechanika odpaliłem ponownie i turbo chodziło jak należy. Sprawdził mi błędy wywaliło mi dwa. Nastawnik i ciśnienie w kolektorze dolotowym. Powiedział też że te dwa błędy mogły być "wywalone" po przycięciu turbiny. Wszystkie błędy mi skasował, ale świece dalej migają a turbina ani razu mi się nie zacięła..
U mojego ojca w Seacie TDI było podobnie, kontrolka świec raz mrugała, raz nie..najpierw sami go rozkręciliśmy zeby przeczyścić, było w nim tyle syfu ze sie przycinał,niestety był juz w tak kiepskim stanie ze czyszczenie nic nie dało a po ponownym założeniu auto juz nie odpaliło :green_fuck: zaciągnęliśmy do mechaniora i nic innego jak wymiana nastawnika po tym zabiegu wszystkie problemy ustały 

GT17/20 AJM+/ASZ+ Alu 18" Gwint FK, and more.. zapraszam :)No Smoke No Fun - TDI Rulez :D
Stage 1 DONE - 167Ps@404Nm
Stage 2 DONE - 195Ps@424Nm
viewtopic.php?f=89&t=276520
Stage 1 DONE - 167Ps@404Nm
Stage 2 DONE - 195Ps@424Nm
viewtopic.php?f=89&t=276520
tylko dodaj do tego, że występowało szarpanie ...manior15 pisze:U mojego ojca w Seacie TDI było podobnie, kontrolka świec raz mrugała, raz nie..najpierw sami go rozkręciliśmy zeby przeczyścić, było w nim tyle syfu ze sie przycinał,niestety był juz w tak kiepskim stanie ze czyszczenie nic nie dało a po ponownym założeniu auto juz nie odpaliło :green_fuck: zaciągnęliśmy do mechaniora i nic innego jak wymiana nastawnika po tym zabiegu wszystkie problemy ustały
w tym wypadku nic się nie dzieje
To_mas napisał/a:
a jest tez coś takiego jak czujnik od sprzęgła ??
ten czujnik tez wymienilem i dalej to samo
zarowki mam 21w nie ma na nich 5/21w???
ale to nie moze byc to bo zarowek nie zmienialem a wszystko bylo ok
coz tym czujnikiem tempomatu mk4?
czy ktos wie gdzie on jest?
[ Dodano: 29 Cze 2009 08:16 ]
ja juz pozbylem sie tego problemu.....
zakleilem ta kontrolke na zegarach i mam to w du....
poprostu robie co jakius czas vaga
[ Dodano: 14 Lis 2009 14:43 ]
hej,
wkoncu pozbylem sie tego problemu na dobre.
elektryk zrobil to w godzine.
okazalosie ze nie bylo zasilania we wlaczniku stopu.
sa tam 4 piny i 2z nich musza byc zwarte...
nie wiem co zrobil... mozliwe ze tylko wymienikl bezpiecznik( ale wszystkie sprawdzalem wcesniej
)
i jak to powiedzial " zrobil zasilanie"
dzieki wszystkim za pomoc
a jest tez coś takiego jak czujnik od sprzęgła ??
ten czujnik tez wymienilem i dalej to samo
zarowki mam 21w nie ma na nich 5/21w???
ale to nie moze byc to bo zarowek nie zmienialem a wszystko bylo ok
coz tym czujnikiem tempomatu mk4?
czy ktos wie gdzie on jest?
[ Dodano: 29 Cze 2009 08:16 ]
ja juz pozbylem sie tego problemu.....
zakleilem ta kontrolke na zegarach i mam to w du....
poprostu robie co jakius czas vaga
[ Dodano: 14 Lis 2009 14:43 ]
hej,
wkoncu pozbylem sie tego problemu na dobre.
elektryk zrobil to w godzine.
okazalosie ze nie bylo zasilania we wlaczniku stopu.
sa tam 4 piny i 2z nich musza byc zwarte...
nie wiem co zrobil... mozliwe ze tylko wymienikl bezpiecznik( ale wszystkie sprawdzalem wcesniej

i jak to powiedzial " zrobil zasilanie"
dzieki wszystkim za pomoc
świecąca, migająca kontrolka świec żarowych
witam odświeżę temat u mnie w pasku 2005 ten sam błąd 16955 vagiem nie da go skasować
a światła stopu świecą się cały czas podczas jazdy ale i bez kluczyka co jest dziwne akumulator trzeba było odłączyć dopiero przestały ,światła prawie nie reagują na pedał stopu czasem tylko jak by mignęły bezpieczniki ok no i migająca świeca żarowa na zegarach w hamulcach żadnych błędów abs esp działa , jakieś rady ?? pozdrawiam

-
- Nowicjusz
Re: świecąca, migająca kontrolka świec żarowych
Witajcie
Dopadł mnie ten sam problem czyli migająca Kontrolka świec żarowych + komunikat na 1/2 Fis motorstorg-werkstatt.
Zaczęło się od pojawienia się komunikatu + kontrolka świec żarowych.
Kiedyś miałem identyczny przypadek przy spalonych żarówkach.
A teraz:
Brak świateł STOP-u. + komunikaty
Podłączyłem pod vag-a . Wyszedł błąd 16955 - brake switch (f) implausible signal P0571 -35 -10 Intermittent.
Oryginalny czujnik stopu 1J0945511c orągły . Wymieniony na 1J0945511A kwadratowy zamiennik i oryginał też A.
Po wymianie komunikat nadal występuje + świeci kontrolka świec żarowych ale światłą działają poprawnie.
Błędu nie daje się wykasować.
żarówki wymienione na nowe
Wszystkie bezpieczniki sprawne
Tempomat nie działa.
Zauważyłem iż przy wyjęciu żarówek Stop-u i przekręceniu zapłonu świeci się środkowy STOP Led po 3 cm z lewej i prawej strony czy to normalne ?
Odchodzę od zmysłów co dolega tej Borynce.
Dopadł mnie ten sam problem czyli migająca Kontrolka świec żarowych + komunikat na 1/2 Fis motorstorg-werkstatt.
Zaczęło się od pojawienia się komunikatu + kontrolka świec żarowych.
Kiedyś miałem identyczny przypadek przy spalonych żarówkach.
A teraz:
Brak świateł STOP-u. + komunikaty
Podłączyłem pod vag-a . Wyszedł błąd 16955 - brake switch (f) implausible signal P0571 -35 -10 Intermittent.
Oryginalny czujnik stopu 1J0945511c orągły . Wymieniony na 1J0945511A kwadratowy zamiennik i oryginał też A.
Po wymianie komunikat nadal występuje + świeci kontrolka świec żarowych ale światłą działają poprawnie.
Błędu nie daje się wykasować.
żarówki wymienione na nowe
Wszystkie bezpieczniki sprawne
Tempomat nie działa.
Zauważyłem iż przy wyjęciu żarówek Stop-u i przekręceniu zapłonu świeci się środkowy STOP Led po 3 cm z lewej i prawej strony czy to normalne ?
Odchodzę od zmysłów co dolega tej Borynce.