Witam. Mam taki problem:
przy gwałtowniejszym hamowaniu , a także przy najechaniu na jakąś nierówność przy większej prędkości (ok. 60 km/h) słychać stukanie z dużą częstotliwością w okolicach tunelu środkowego, ale tak jakby bardziej ze strony pasażera, dźwięk jest podobny do stukania tłumika o podwozie samochód, byłem na ścieżce i z zawieszeniem wszystko w porządku, znajomy mówił mi że to może być coś z zawieszeniem skrzyni biegów
miał ktoś coś takiego ?
stukanie przy hamowaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
na początku stawiałem na tłumik, może już gumy są do wymiany i on se tak lata, zapomniałem tez dodać, że to samo występuje też przy ostrzejszym skręcie w prawo przy większej prędkości, przy małych prędkościach jest ok
[ Dodano: 06 Maj 2009 21:35 ]
witam ponownie
dzisiaj usłyszałem opinię, że to mogą być tuleje łącznika stabilizatora. łatwo to zrobić samemu czy trzeba do warsztatu ?
[ Dodano: 06 Lip 2009 11:28 ]
odświeżam temat, usterka została naprawiona, okazało się że obluzował się ciężarek na półosi
[ Dodano: 06 Maj 2009 21:35 ]
witam ponownie
dzisiaj usłyszałem opinię, że to mogą być tuleje łącznika stabilizatora. łatwo to zrobić samemu czy trzeba do warsztatu ?
[ Dodano: 06 Lip 2009 11:28 ]
odświeżam temat, usterka została naprawiona, okazało się że obluzował się ciężarek na półosi
Ostatnio zmieniony pn maja 04, 2009 20:41 przez kropek, łącznie zmieniany 1 raz.