z tego co zdążyłem się doczytać to jeśli ostatnia cyfra numeru zegarów jest 6 to immo3, jeśli 5 to immo 2.Prezes000 pisze:Jak rozpoznajecie czy zegary to immo 2 czy 3?
[MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Ale niekoniecznie tak chyba jest ponieważ są różne cyfry na końcu ja mam akurat 2. Ponawiam pytanie czy moje zegary to immo 2 czy 3?
http://s2.zapodaj.net/images/30083413.bmp
http://s2.zapodaj.net/images/30083413.bmp
wiem że są różne cyfry ale nie wiedziałem co pozostałe oznaczają, wczeniej słyszałem o tym że 5 oznacza immo2 a 6 immo3. wystarczyło poszperać w necie żeby doczytać że cyfra 0, 2 i 5 oznaczają immo2 a 6 i 7 immo3. nie wiem co z cyfrą 1 bo taka też występuje ale znalazłem ciekawy sposób na sprawdzenie czy zegary są immo2 czy immo3. sposób tyczy się zegarów z 1/2 fis, mianowicie nad wyświetlaczem mfa znajdują się różne kontrolki. w zegarach z immo3 są dwa rzędy po 4 kontrolki a w zegarach z immo2 są dwa rzęty po 3 kontrolki. informacja pochodzi stąd (są tam przykładowe zdjęcia) i fajnie by było gdyby ktoś potwierdził kto ma immo2. ja mam immo3 i mam dwa rzędy po 4.
Niestety mam na końcu 2 i się wszystko zgadza dwa rzędy po 3 kontrolki (immo 2). Ale lipton a już się zastanawiałem jaki kabel kupić. Ale jeśli w immo 3 jest coś takiego to może w immo 2 też da się uaktywnić jakieś dodatkowe opcje? Niech się wypowie jakiś znawca super majster. Niewierze żeby panowie z VW nic przed nami nie schowali
- bartek1351
- Ma gadane
- Kontakt:
WItam ja mam takie zegary czy na te chwile moge cos pozmieniac ?? najbardziej zalezy mi na zasiegu baku
1J0920826C KOMBI+WEGFAHRS. RB8 V24
1J0920826C KOMBI+WEGFAHRS. RB8 V24
153KM/328Nm
GOLF MK7 1.6TDI CLHA+
GOLF MK7 1.6TDI CLHA+
Czyli generalnie wyjmuję swój, podpinam to:
http://www.allegro.pl/item648889781_vw_ ... f_vat.html
i wszytko powinno banglać? rkmy i inne bajery, które są w full FIS?
http://www.allegro.pl/item648889781_vw_ ... f_vat.html
i wszytko powinno banglać? rkmy i inne bajery, które są w full FIS?
nie - najpierw zgrać zegary z kompem potem dograć klucyzki potem pogrzebać w eprom żeby były te rkmy i inne bajeryYuri pisze:rkmy i inne bajery, które są w full FIS?
EDIT:
zegary immo 3 trzeba spasować z komputerem silnika - inaczej nie dopasujesz kluczyka czyli nie odpalisz auta. Ale dla średnio rozgarniętego z dobrym kablem i laptopem jest to do wykonania
i to jest wyczerpująca odpowiedz za freegreg pisze:zegary immo 3 trzeba spasować z komputerem silnika - inaczej nie dopasujesz kluczyka czyli nie odpalisz auta. Ale dla średnio rozgarniętego z dobrym kablem i laptopem jest to do wykonania
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
-
- Ma gadane
witam! greg robisz takie rzeczy jak rkm?? moje zegary to 1J0 920 826c V15 1/2 fis ,golf z 2002rAXRgreg pisze:norek111, wiesz ja mogę krok po kroku opisać jak to zrobić - co z tego jak bez kabla on tego nie zrobi? Ludzie myślą ze wyjmie jedne, wsadzi drugie i jeszcze rkm będzie od razy działał - trzeba trochę poczytać pokombinować kupić lub pożyczyć kabel.
wiadomo ze nie za free
greg dzięki za info.greg pisze:norek111, wiesz ja mogę krok po kroku opisać jak to zrobić - co z tego jak bez kabla on tego nie zrobi? Ludzie myślą ze wyjmie jedne, wsadzi drugie i jeszcze rkm będzie od razy działał - trzeba trochę poczytać pokombinować kupić lub pożyczyć kabel.
Jeszcze taka sprawa. Gdzieś wcześniej było napisane, że jak ktoś ma szafę VDO to przez OBDII idzie się połączyć? Czyli VAG eeprom+kabel OBDII i można rzeźbić? Dobrze rozumuję?
Czyli standardowy "allegrowy" kabel OBDII <-> USB na nic się tu nie zda?greg pisze:nieYuri pisze:To jak mam pod USB i przekierowanie w Win, że jest to jeden z portów COM to powinno działać?
I od razu pytanie, które wszelkie moje wątpliwości rozwieje:
Nawet gdybym miał rs232 to z tą "szafą" i tak nic nie zdziałam mimo, że to VDO?
P.s.
Taka ciekawostka. Wszedłem w bloki pomiarowe licznika i w jednym z kanałów widnieje liczba litrów pozostałych w baku: