TUBINA
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
TUBINA
golf3 1,9tdi 90KM ponad 200000 km przejechane (chyba) - Cieknie olej z turbiny-od spodu pod turbiną troche oleju , dmucha olejem w rurą w strone chłodnicy turbo(?), która jest po lewej stronie przed nadkolem, pod akumulatorem, na połączeniu rury z tą chłodniczką trochę chlapie olejem na akumulator, oleju nie bardzo ubywa; na razie się trochę wystraszyłem i bardzo delikatnie jeżdżę (tak do 2000 obrotów) - pytanie czy turbina pada, kiedy padnie całkiem, czy są jakieś w ogóle sygnały zanim padnie?
Oleju wziął mi jakieś 7 do 8 setek na 10000 (10tys.) km, przykopci troszkę tylko przy odpaleniu, a tak nic, przyspiesza dobrze jak na 90 KM, turbinkę słychać jak świszcze przy depnięciu w pedał podczas jazdy.
[ Dodano: 13 Maj 2009 08:33 ]
Dzięki za odpowiedzi; wygląda na to, że nikt nie wie, co się dzieje gdy pada turbina (nie gdy jest już padnięta) - chciałem tylko rozpoznać wroga, przygotować się itp. Nic to, gdy będziecie budować dom może lepiej pomogę. DZIĘKI tym co odpowiedzieli.
[ Dodano: 13 Maj 2009 08:33 ]
Dzięki za odpowiedzi; wygląda na to, że nikt nie wie, co się dzieje gdy pada turbina (nie gdy jest już padnięta) - chciałem tylko rozpoznać wroga, przygotować się itp. Nic to, gdy będziecie budować dom może lepiej pomogę. DZIĘKI tym co odpowiedzieli.