wtryskiwacze?????jakie???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
W moim ALH juz po długim weekendzie kolega Dario z Cartronics instalował bedzie 216-stki plus soft sobaczymy ile pokaże
Ostatnio zmieniony czw kwie 30, 2009 10:10 przez Deft-on, łącznie zmieniany 1 raz.
Szumal wtryski od AEL założyłem do 1z i pasują. Są tylko dwa problemy, kabel od wtrysku sterującego ma wyprowadzenie w inną stronę przez co po spięciu wszystkiego jest trochę napięty, aby dokręcić uchwyty trzeba z wtrysków zdemontować wyjścia przelewu (są inne niż w 1z) a po dokręceniu wtrysków ponownie zamontowć.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jestem juz po zmianie wtrysków i korekcie .Wozidło Mk IV ALH . Wtryski fratelli 216 ,całośc zrobiona zawodowo u daria i mumina z cartronics . Pomiar serii to ( z tego co pamietam dobrze ,wykresy dostane niebawem wtedy wkleje wszytko jak należy ) 209 Nm 95 km .Coś swirowało turbo , lekko przeładowywało potem lekka dziura, jak sie okazało po programie wszystko w miare się uspokoiło. Po wtryskach momet 260 Nm 120 km ( wydaje mi sie że ładnie ) i po programie ostatecznie pozostało wszystko na poziomie 290 Nm 143 km .Był moment ponad 300 Nm ale zaczynało sie ślizgać sprzegło wiec nieco ściągneliśmy ale to kwestia czasu zatem zaczynam sie rozglądać za nowym Stad pytanie przy okzaji ...mianowicie mysle ze zmienie w niedlugim czasie jeszcze turbo ,mysle o ARL i na tym zakoncze mody ,dlatego planuje wrzucić sprzęgło rownież z ARL'a , orientujecie sie w kosztach ?? z tego co patrzylem na ebayu niemieckim( mam mozliwosc dostawy za free ) jest nowe za ok 250 eurasów
wtryski są chyba mojej produkcji 216 na zestawach BOSCH-aDeft-on pisze:Wtryski fratelli 216 ,całośc zrobiona zawodowo u daria i mumina z cartronics
pogadaj z muminem i dario - sprzegło pakujesz z VR6 zamach z 1Z (koszty około 700 PLN)Deft-on pisze:dlatego planuje wrzucić sprzęgło rownież z ARL'a
z ARLa sprzęgło podchodzi do 6 biegowej skrzyni
wrzuć sobie jeszcze turbine ARL i atakuj jakieś 150-155KM, dołozą Ci trochę momentu i bedziesz zadowolony
no wlasnie że mialy oznaczenie fratelli,wiec nie wiem
Co do sprzegla to nie wiedzialem ze ARL podchodzi pod 6 biegów Ale jezeli za 700 mozna miec z VR6 to luzior , myslalem ze przynajmniej z raz tyle ... co do mocy to tak jak mówisz ,155 na dobrym momencie .Po przesiadce z 90 już teraz mam problemy z akomodacją przy ostrym przyspieszaniu
Co do sprzegla to nie wiedzialem ze ARL podchodzi pod 6 biegów Ale jezeli za 700 mozna miec z VR6 to luzior , myslalem ze przynajmniej z raz tyle ... co do mocy to tak jak mówisz ,155 na dobrym momencie .Po przesiadce z 90 już teraz mam problemy z akomodacją przy ostrym przyspieszaniu
Cowboy jak chcesz zrobić sprzęgło z VR za 700 zł skoro samo sprzęgło z allegro z przesyłką
kosztuje 800 ??? a gdzie indziej ciężko go dostać (intercars, Fota) a nawet jeśli było to nie było tańsze bo kosztuje 1071 zł w focie i jest jedna sztuka na magazynie w łodzi. Do tego wymiana i koło jednomasowe . Jedynym tańszym wyjściem jest sprzęgło z G60 które wytrzyma spokojnie to co planuje kolega.
Apropo oznaczeń to mogły mi się pochrzanić.
kosztuje 800 ??? a gdzie indziej ciężko go dostać (intercars, Fota) a nawet jeśli było to nie było tańsze bo kosztuje 1071 zł w focie i jest jedna sztuka na magazynie w łodzi. Do tego wymiana i koło jednomasowe . Jedynym tańszym wyjściem jest sprzęgło z G60 które wytrzyma spokojnie to co planuje kolega.
Apropo oznaczeń to mogły mi się pochrzanić.
Ostatnio zmieniony wt maja 12, 2009 09:33 przez _mumin_, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam pytanie do kolegow. Czy ktos z Was orientuje sie gdzie zdobyc custom'owy IC do mkIII pod afn w orginalne mocowanie. Bede zakladal spryski wody? Zamiar mam zapodac od cowboy'a hybrydki 216 i dmuchawke od AWX maly virus pompka 11, jednomas od VR6 i celuje w 160PS i max 300 NM ,a nie chce jajek smazyc. Bede zobowiazany za pomoc i rade.Chyba ze moze ktos ma jakies sugestie, co moge jeszcze zapodac?
Konca nie ma nigdy...
Konca nie ma nigdy...