wykres mojego afn robionego w tune up
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
wykres mojego afn robionego w tune up
wykres
Turbo od AWX już idzie ale czy to wystarczy żeby żeby podnieść wykres od 3tys obrotów??
Turbo od AWX już idzie ale czy to wystarczy żeby żeby podnieść wykres od 3tys obrotów??
Mam pytanie do kolegow. Czy ktos z Was orientuje sie gdzie zdobyc custom'owy IC do mkIII pod afn w orginalne mocowanie. Bede zakladal spryski wody? Zamiar mam zapodac od cowboy'a hybrydki 216 i dmuchawke od AWX maly virus pompka 11, jednomas od VR6 i celuje w 160PS i max 300 NM ,a nie chce jajek smazyc. Bede zobowiazany za pomoc i rade.Chyba ze moze ktos ma jakies sugestie, co moge jeszcze zapodac?
Konca nie ma nigdy...
Konca nie ma nigdy...
musisz dorabiać samSebara pisze:Czy ktos z Was orientuje sie gdzie zdobyc custom'owy IC do mkIII pod afn w orginalne mocowanie
najlepiej zdobyć kawał grubego rdzenia z innego ICka (to jest duży problem) i dorabiać boczki samemu...
przy dobrym rdzeniu można zrobić dużo pojemniejszy cooler który powinien wydolić do 1,4 Bara lepiej niz seryjny
wiadomo że nie bedzie tak wydajny jak FMIC ale przy dobrym nakierowaniu powietrza oraz zrobieniu odpływu powietrza w nadkolu moze się znacznie (20 st C) obniżyć temp w dolocie
aligator kiedyś robił takie:
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
na tych gratach można więcej...Sebara pisze:zapodac od cowboy'a hybrydki 216 i dmuchawke od AWX maly virus pompka 11, jednomas od VR6 i celuje w 160PS i max 300 NM
310-320 Nm jest po samym sofcie
160PS?
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
www.rperformance.pl
Mnie zastanawia czy ktos kombinowal z natryskami na IC. Mozna zrobic nawet samemu natrysk wody ale sa tez wersje z natryskiem CO2. Zastanawia mnie taki prosty zestaw wlasnej roboty z ukladu spryskiwaczy na szybe itp. Miejsca na osprzet jest a aktywacje zrobilbym jak pedal jest w pozycji kick-down. Co o tym sadzicie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
nie ma problemu... dzisiaj mówi, jutro ma...cowboy pisze:jakby wział hybryde AWX/ARL na grubym wałku od Karambole to moze atakowac ze 170-175KM
ale jak już...
to i 230 zamiast 216 skoro ma to pompować 11
i miało by to już ręce i nogi
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
www.rperformance.pl
www.rperformance.pl
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
AWX to juz przezytek....kiedys dawno temu byly na topie bo nic innego nie bylo.
Teraz to lepiej hybryde czy turbo od BRD zapodac.
Najwieksza wada AWX jest to ze....90% turbin ma 300tys najechane albo wiecej....i jak tu pozniej wytlumaczyc klientowi ze suszarka padla ze starosci i zuzycia jak w aukcji napisane bylo ze 120tys km.....
Ja na swoje hybrydy nie narzekam. Karambol tez sie poprawil. A turba od BRD za 1700zl kupisz juz.....
Teraz to lepiej hybryde czy turbo od BRD zapodac.
Najwieksza wada AWX jest to ze....90% turbin ma 300tys najechane albo wiecej....i jak tu pozniej wytlumaczyc klientowi ze suszarka padla ze starosci i zuzycia jak w aukcji napisane bylo ze 120tys km.....
Ja na swoje hybrydy nie narzekam. Karambol tez sie poprawil. A turba od BRD za 1700zl kupisz juz.....
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk