Schemat wtyczki kompa od 1.6 PN
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- emsikemsik
- Mały gagatek
Schemat wtyczki kompa od 1.6 PN
Siemka
Szukałem ale nie znalazłem więc piszę tutaj:
Będę się zabierał za przekładkę silnika z 1.6 gaźnik (kodu nie znam)na 1.6 PN i potrzebuje schemat (opis całego złącza komputera a kable) kostki co podłącza się z komputerem w 1.6 PN żeby wszystko po podłączać kabelki żeby wszystko chodziło po podłączeniu.
Dzięki za pomoc
Szukałem ale nie znalazłem więc piszę tutaj:
Będę się zabierał za przekładkę silnika z 1.6 gaźnik (kodu nie znam)na 1.6 PN i potrzebuje schemat (opis całego złącza komputera a kable) kostki co podłącza się z komputerem w 1.6 PN żeby wszystko po podłączać kabelki żeby wszystko chodziło po podłączeniu.
Dzięki za pomoc
Czy to lato,
Czy to zima,
Ja bez bieżnika.
Czy to zima,
Ja bez bieżnika.
- emsikemsik
- Mały gagatek
jeśli masz oryginalną wiązkę od silnika 1,6PN i rocznik auta z którego wyjęty był motor z wiązką zgadza się z rocznikiem auta do którego będziesz go wkładał, to nie potrzebujesz nic robić, tylko wypinasz wiązkę od gaźnikowego ze skrzynki z bezpiecznikami i wpinasz od PNki. nie trzeba nic kombinować... zapalasz i jedzieszemsikemsik pisze:Dzięki bardzo ale ja mam całego z motorem 1.6 PN oryginał i będę wsadzał do Gażnikowego 1.6.
Ale mnie chodzi o piny od kompa do jakich rzeczy idą i od czego przychodzą żeby to dobrze działało.
Pozdro
- emsikemsik
- Mały gagatek
Z tego co wiem to golf i silnik PN jest z końca 91r i będzie wsadzany do golfa z 86r więc i skrzynki z bezpiecznikami się różnią na dzień dobry i nie wiem czy tak szybko podepnę się pod bezpieczniki.-=ren=- pisze:tylko wypinasz wiązkę od gaźnikowego ze skrzynki z bezpiecznikami i wpinasz od PNki. nie trzeba nic kombinować...
Czy to lato,
Czy to zima,
Ja bez bieżnika.
Czy to zima,
Ja bez bieżnika.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ale do tego nie potrzebujesz rozpiski złączy we wtyczce komputera. Wiazka konczy sie zaledwie kilkoma kabelkami, ktore podłącozne są do skrzynki bezpieczników:
- +12V po zapłonie;
- impulsy z cewki;
- sygnał podgrzewania kolektora dolotowego;
- nie jestem pewien, ale chyba też stałe +12V z aku.
Po prostu zobacz jakie przewody sa do podpięcia do skrzynki z tej wiązki od PN, podaj kolory i bedziemy mysleć.
- +12V po zapłonie;
- impulsy z cewki;
- sygnał podgrzewania kolektora dolotowego;
- nie jestem pewien, ale chyba też stałe +12V z aku.
Po prostu zobacz jakie przewody sa do podpięcia do skrzynki z tej wiązki od PN, podaj kolory i bedziemy mysleć.
- emsikemsik
- Mały gagatek
Co do myślenia to ja nie będę miał czasu bo w sobotę przekładka silników a w niedziele chcę podłączyć elektrykę (kompa pod starą skrzynkę z bezpiecznikami). Czym stara skrzynka z bezpiecznikami się różni od nowej (z tyłu kostki i z przodu położeniem bezpieczników i przekaźników w mniejszej ilości od nowej)Lipek81 pisze:Po prostu zobacz jakie przewody sa do podpięcia do skrzynki z tej wiązki od PN, podaj kolory i bedziemy mysleć.
Czy to lato,
Czy to zima,
Ja bez bieżnika.
Czy to zima,
Ja bez bieżnika.