Jak wyprostować zamięty próg?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wyprostować zamięty próg?
Witam. Dzisiaj rano zaspany wyjezdzałem z parkingu i zapomnialem ze stoję przy bardzo wysokim krawężniku, za wcześnie zacząłem skręcać i zahaczyłem progiem o ten nieszczęsny krawężnik. Wgniotłem sobie próg tuż pod przednimi drzwiami, ktoś wie jak to wyprostować ??
raczej ciezko, podeslij fotke jak to wyglada. nawet jsli sie da to bez szpachli i lakieru sie nie obejdzie. zapodaj fotke
Ostatnio zmieniony pt maja 15, 2009 05:39 przez kelebrion, łącznie zmieniany 1 raz.
VW GOLF III GTI 2.0 16V+BLOS
[img]http://img218.imageshack.us/img218/9107/lisaann24.jpg[/img]
[img]http://img218.imageshack.us/img218/9107/lisaann24.jpg[/img]
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Musisz odsłonić wykładzinę w środku i zobaczyć czy da się wypchnąć go przez otwory do konserwacji.
Jak nie ma takiej możliwości,to trzeba wywiercić mały otworek w progu (lub kilka,w zależności od wielkości zgięcia) na tym zgięciu,wkręcić wkręta z dużą czapką i chwytając za nią np.obcęgami-wyciągnąć lub wyszarpnąć.
Następnie otwór (lub otwory) należy zaszpachlować,położyć podkład i lakier.
Jak nie ma takiej możliwości,to trzeba wywiercić mały otworek w progu (lub kilka,w zależności od wielkości zgięcia) na tym zgięciu,wkręcić wkręta z dużą czapką i chwytając za nią np.obcęgami-wyciągnąć lub wyszarpnąć.
Następnie otwór (lub otwory) należy zaszpachlować,położyć podkład i lakier.
to raczej się nie uda (trzeba do tego większej siły), robi się to w ten sposób że trzeba dospawać "ucho" za które przypina się wyciąg lub inne podobne urządzenie i się próg "wyciąga", jest jeszcze inny sposób wierci się otwór zahacza się młotek indukcyjny i "wybija" się próg zagnieciony do środka na zew.Michaś_1977 pisze:wkręcić wkręta z dużą czapką i chwytając za nią np.obcęgami-wyciągnąć lub wyszarpnąć.
...