K-Jetronika w Golfie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
K-Jetronika w Golfie
Witam mam Golfa II 1.8 GTI 130KM Pomałych przerubkach i mam problem samochodzik nie chce odpalać pompa paliwowa strasznie głośno chodziła to ją wymieniłem ale i tak nie chce odpalać to odpowietrzylem cały układ paliwowy i do tego K-Jetronika dochodzi paliwo ale on juz nie chce podawać dalej powyjmowałem wtryski i zauważyłem ze jak odpalam to pryska na Tłoki przez 2s i przestaje Ludzie POMOCY!!!!!! pytałem sie o nową część to mi powiedzieli 3500zł tragedia Prosze o pomoc co sie stało ??????? czekam na odp podam też maila [email protected]
potrzebujesz dobrego mechanika bo na tych mechanicznych wtryskach naprawde nie wiele ludzi się naprawde dobrze zna , mechanikom najłatwiej powiedzieć wymień cała instalacje wtryskową i będzie dobrze , tak to każdy głupi potrafi.
Z tego co pisesz to przez 2s podaje paliwo tak zwaną dawke rozruchową a potem nic, wygląda mi to na coś z układem sterującym , jest to układ czysto mechaniczny, przepływomierz powinien sie odchylać pod wpływem przepływu zasysanego powietrza i sterować zaworkami w rozdzielaczu paliwa, wyglada że w tym miejscu nie jest puszczane paliwo to wtryskiwaczy, ale to musi ustalić naprawde dobry fachman!
Możesz poszukac jakis używany kompletny rozdzielacz paliwa gdzies w autogiełdzie albo allegro i napewno nie bedzie to 3500zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z tego co pisesz to przez 2s podaje paliwo tak zwaną dawke rozruchową a potem nic, wygląda mi to na coś z układem sterującym , jest to układ czysto mechaniczny, przepływomierz powinien sie odchylać pod wpływem przepływu zasysanego powietrza i sterować zaworkami w rozdzielaczu paliwa, wyglada że w tym miejscu nie jest puszczane paliwo to wtryskiwaczy, ale to musi ustalić naprawde dobry fachman!
Możesz poszukac jakis używany kompletny rozdzielacz paliwa gdzies w autogiełdzie albo allegro i napewno nie bedzie to 3500zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie znam dokładnie K-Jetronica i nie chciałbym nikogo wprowadzać w błąd, ale napewno wielkość dawki paliwa musi być też sterowana w zalezności od temperatury silnika i z tąd te przewody idące do rozdzielacza, nie wiem czy twój GTI ma sonde lambda , bo gdyby tak to tez musiała by ona za posrednictwem komputera sterować dawką paliwa podawana przez rozdzielacz - także te przewody idące do rozdzielacza tez niosą ze soba jakieś sygnały!Giant pisze: mam jeszcze pytanie czy komputer ma coś do tego bo jest tam jakiś komputer i przewody odchodzą od komputerka i dochodza do rozdzielacza