kontrola cisnienia oleju??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kontrola cisnienia oleju??
witam
mam problem z kontrolka ciśnienia oleju, caly szas mi mryga a jak olej sie nagrzeje to piszczy nie wiem co zrobic. jeden elektrym kazal kupic nowa kontrolke , kupilem i jest to samo a nawet jeszcze gorzej(moze dlatego ze to zamiennik) bo piszczy od razu. pod maska tam sa 2 czujniki i wydaje mi sie ze problem mam z tym czujnikiem co jest blizej rozrzadu, bo pod ta gumowa oslonka na tej blaszce jest troszke oleju.
prosze o rade i pomoc
dzieki
mam problem z kontrolka ciśnienia oleju, caly szas mi mryga a jak olej sie nagrzeje to piszczy nie wiem co zrobic. jeden elektrym kazal kupic nowa kontrolke , kupilem i jest to samo a nawet jeszcze gorzej(moze dlatego ze to zamiennik) bo piszczy od razu. pod maska tam sa 2 czujniki i wydaje mi sie ze problem mam z tym czujnikiem co jest blizej rozrzadu, bo pod ta gumowa oslonka na tej blaszce jest troszke oleju.
prosze o rade i pomoc
dzieki
Kiedy wymieniałeś olej i filtr?? Jeżeli termin wymiany się zbliża to zacznij od tego. Jeśli to nie pomoże, to trzeba sprawdzić czy wina leży po stronie pompy czy czujników. Należy sprawdzić ciśnienie na ciepłym silniku (minimum 80 stopni). Wymieniony przez Ciebie czujnik włącza się jeżeli powyżej 2000 obr/min ciśnienie spadnie na wartość mniejszą od 2 barów ( 0,2Mpa) On też uruchamia brzęczek. Drugi czujnik odpowiada za mniejsze ciśnienia i on uruchamia tylko kontrolkę . Jak okaże się że ciśnienie dobre to wymień czujnik na jakiś porządny fabryczny. A jak ciśnienie złe to wina pompy lub jej smoka. Życzę owocnej naprawy. Pozdro
Nigdy nie pij kiedy prowadzisz, za dużo się rozlewa!!!
witmans, a sprawdz czujnik cisnienia oleju czy juz nie jest stary ja mialem taki przypadek ze wlasnie olej lal mi sie czujnikiem bo juz ten plastk szlak trafil i mialem tak samo a wczesniej nie musiales dolewac oleju itp bo mi na 1000km wyciekalo ok 1 l
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3391738#3391738 <------ Maine Golf
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
witmans,
Jeśli na stacji diagnostycznej koleś będzie miał manometr to Ci sprawdzi . Generalnie na stacji diagnostycznej w moim mniemaniu sprawdza się ustawienia świateł, hamulce, amory itp. Czyli takie bardziej ogólne sprawy związane z samochodem Najlepiej podjedź do mechanika i niech Ci zmierzy ciśnienie-ja tak zrobiłem i wiedziałem na czym stoję Koszt badania ok 20 zł ale chociaż jestem spokojny bo ciśnienie mam idealne. Dodam że w moim przypadku powodem świecenia kontrolki ciśnienia oleju był nieoryginalny czujnik. Wymieniłem i jak ręką odjął
Pozdrawiam!!
Jeśli na stacji diagnostycznej koleś będzie miał manometr to Ci sprawdzi . Generalnie na stacji diagnostycznej w moim mniemaniu sprawdza się ustawienia świateł, hamulce, amory itp. Czyli takie bardziej ogólne sprawy związane z samochodem Najlepiej podjedź do mechanika i niech Ci zmierzy ciśnienie-ja tak zrobiłem i wiedziałem na czym stoję Koszt badania ok 20 zł ale chociaż jestem spokojny bo ciśnienie mam idealne. Dodam że w moim przypadku powodem świecenia kontrolki ciśnienia oleju był nieoryginalny czujnik. Wymieniłem i jak ręką odjął
Pozdrawiam!!
Mój Variant Yachting viewtopic.php?f=88&t=375516" onclick="window.open(this.href);return false;