Słychać zawory jak zagrzeje się silnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Słychać zawory jak zagrzeje się silnik
Witam mam problem dotyczący zaworów. Gdy silnik się nagrzeje słyszę zawory dość mocno. Jak kręcę auto wysoko to trochę ustaje. Dziś wymieniłem olej i dalej to samo.
Jak się do tego zabrać? Zawory w 1.4 AEX się reguluje? Pomóżcie bo nie wiem czy mogę tak jeździć
[ Dodano: 23 Maj 2009 12:33 ]
Dobra wyczytałem ze są samoregulatory, teraz brać się za ich wymianę jeżeli ciśnienie oleju będzie oki czy może najpierw spróbować czegoś w rodzaju ceramizera?
Jak się do tego zabrać? Zawory w 1.4 AEX się reguluje? Pomóżcie bo nie wiem czy mogę tak jeździć
[ Dodano: 23 Maj 2009 12:33 ]
Dobra wyczytałem ze są samoregulatory, teraz brać się za ich wymianę jeżeli ciśnienie oleju będzie oki czy może najpierw spróbować czegoś w rodzaju ceramizera?
Kangoo kaput, Volksmaschine.......jaaaaaa.....
Właśnie zawory słychać na gorącym silniku. Przelot 169tys ale z gebelsowni przyjechał więc może być więcej. Na przeglądzie koleś po analizie spalin stwierdził że wsio wzorowo tydzień temu.
Aha kontrolka oleju jak długo stoi po zapłonie gaśnie potem na chwile się zapala i znów gaśnie. W czasie jazdy nic się nie świeci.
Aha kontrolka oleju jak długo stoi po zapłonie gaśnie potem na chwile się zapala i znów gaśnie. W czasie jazdy nic się nie świeci.
Ostatnio zmieniony sob maja 23, 2009 13:08 przez Gondol, łącznie zmieniany 1 raz.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a stan oleju w normie??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dobra stukanie zlokalizowane. Chyba niesie się to po pokrywie rozrządu od pompy oleju. Jak silnik 5 minut jest wyłączony po zapaleniu cicho. Za 3 minuty znów to samo. Po wymianie oleju się nasiliło więc chyba nie może to być nic innego. W głowicy zawory cykają normanie.
aha... mam pytanko jeszcze.... czy pompa oleju jest napędzana łańcuchem (aex 1.4)???
aha... mam pytanko jeszcze.... czy pompa oleju jest napędzana łańcuchem (aex 1.4)???
Ostatnio zmieniony ndz maja 24, 2009 12:15 przez Gondol, łącznie zmieniany 1 raz.