problem ze słabą klimatyzacją
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
problem ze słabą klimatyzacją
na poczatek witam
i zgłaszam swóją przynalezność do klubu szczęśliwych posiadaczy golfów od tygodnia ;P
no więc jako, że w Anglii pierwszy cieplejszy dzien w koncu mialem okazje wlaczyc klimatyzacje
jechałem tylko do sklepu wiec cała podróz trwała może 15 min ale klimatyzacja nie chłodziła tak jak powinna... powietrze było ledwo chłodne...
gdzie można sprawdzić klime w golfie MK5? 1.9 TDI z 2005r?
z góry dzięki wielkie za pomoc
i zgłaszam swóją przynalezność do klubu szczęśliwych posiadaczy golfów od tygodnia ;P
no więc jako, że w Anglii pierwszy cieplejszy dzien w koncu mialem okazje wlaczyc klimatyzacje
jechałem tylko do sklepu wiec cała podróz trwała może 15 min ale klimatyzacja nie chłodziła tak jak powinna... powietrze było ledwo chłodne...
Re: problem ze słabą klimatyzacją
...w serwisie zajmujacym sie klimatyzacjami ??flesh007 pisze:gdzie można sprawdzić klime w golfie MK5? 1.9 TDI z 2005r?
Zapewne czynnik chlodzacy Ci sie skonczyl.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Climatic czy Climatronic, bo wiedz że przy ręcznej czyli Climatic włączanie klimy działa na zasadzie odwrotnej, czyli jak wciszkasz przycisk ECON i pali się w nim dioda, to znaczy że właśnie wyłączyłeś klimę, natomiast jak dioda w ECON się nie pali i dodatkowo masz włączony nadmuch, to znaczy że klima działa, wiele ludzi myli się w myśli, że jeżeli włącza przycisk ECON i zapali diodę to włąśnie włącza klimę, a jest na odwrót, podświetlony ECON = ECONomiczna jazda (możnaby powiedzieć)flesh007 pisze:na poczatek witam
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
mozliwe ze tu byl problem przetestuje i dam znac bo robilem tak jak opisałeś myślałem że ECON włącza klime..
Climatic czy Climatronic, bo wiedz że przy ręcznej czyli Climatic włączanie klimy działa na zasadzie odwrotnej, czyli jak wciszkasz przycisk ECON i pali się w nim dioda, to znaczy że właśnie wyłączyłeś klimę, natomiast jak dioda w ECON się nie pali i dodatkowo masz włączony nadmuch, to znaczy że klima działa, wiele ludzi myli się w myśli, że jeżeli włącza przycisk ECON i zapali diodę to włąśnie włącza klimę, a jest na odwrót, podświetlony ECON = ECONomiczna jazda (możnaby powiedzieć)
a możesz mi powiedzieć więc co daje ta "ekonomiczna" jazda?
czym sie różni od nieekonomicznej?
Econ to dzialanie zwyklej wentylacji, czyli sam nadmuch bez klimy.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
ECON najzwyczajniej oznacza jazdę bez włączonej klimy a więc bez dodatkowego obciążenia silnika jakim jest praca sprężarki klimatyzacji a co się z tym wiąże to oczywiście niższe spalanie niż z włączoną klimąflesh007 pisze:
a możesz mi powiedzieć więc co daje ta "ekonomiczna" jazda?
czym sie różni od nieekonomicznej?