Puszka filtra powietrza
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Puszka filtra powietrza
Witam
Zmieniam stożek na oryginalną puche filtra i teraz moje pytanie :
Czy do puchy są podpięte jakieś podciśnienia ??
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź, Maciek.
Zmieniam stożek na oryginalną puche filtra i teraz moje pytanie :
Czy do puchy są podpięte jakieś podciśnienia ??
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź, Maciek.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał 3 gumki trzymajace puche i nic wiecej. A czemu kolega zmienia stożek na zwykła puche co jest przyczyną bo ja własnie nosze sie z zamiarem zmiany puchy na stożek pomimio ze taka amba fatima jest na temat stozka. Nigdzie nie mogłem dostać tej gumy łaczącej G z pucha w serwisie krzykneli mi za nią 315zł ale produkcji tej czesci zaprzestano w 2007 roku wiec po dłuzszych poszukiwaniach dałem sobie spokuj i aktualnie mam kolanko alu i stożek K&N ładnie schowany przed ciepłem z silnika.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
mam chyba w garazu ta gume laczaco filtr z g
sugeruje sie ze stozek przepuszcza do G wiecej syfu, czego kompresor nie lubi
ale tego nikt nie udowodnil , bo widzialem lepsze wirniki po stozku niz po zaniedbanej serii
jezeli stozek to tylko firmowy i regularnie serwisowany czyli czyszczony i oliowiony
sugeruje sie ze stozek przepuszcza do G wiecej syfu, czego kompresor nie lubi
ale tego nikt nie udowodnil , bo widzialem lepsze wirniki po stozku niz po zaniedbanej serii
jezeli stozek to tylko firmowy i regularnie serwisowany czyli czyszczony i oliowiony
Ostatnio zmieniony ndz maja 24, 2009 17:50 przez Dave Old School, łącznie zmieniany 1 raz.
no właśnie tak mówią ale przecież stożek który jet dobrze schowany i osłoniety blachą daje takie same efekty jak wkładka bo przecież są z tego samego materiału wiec nie rozumiem tej teorii. Jakbym wiedział wczesniej że kolega ma tę gume to od razu bym zakupił oczywiście jeżeli jest w dobrym stanie bo jak wiadomo one często pękały na tych zagięciach dlatego zobacz kolego jak ona wygląda i w razie czego daj znać na priv może sie dogadamy. Narazie jednak stożek K&N i dobra osłona Dźwięk mam nadzieje bedzie o wiele lepszy niż na seryjnej puszcze. A tak propo co ile sie oliwi i czyści stożek?
-
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Ma gadane
- Kontakt:
to dlaczego nie pokombinujesz zeby nie obcieralo ?maciej712 pisze:Zmieniam stożek na puche bo stożek mi sie już zużył
a że był ładny greena to szkoda mi podruby wsadzać.
Pozatym u mnie w vento wąż obciera o kostkę od pozycyjnych i robi sie w nim dziura.
Za pudło z wężem zapłaciłem 40 zł.
Wkładka chyba około 100 zł, chyba za pożądny stożek więcej bym zapłacił
i dlaczego nie zainwestujesz w K&N jakiegos ?
No własnie moznaby przecież dorobić flansze do kompresora i dać kolanko np. 90stopni i na to jakis pożadny stozek ja np zakupiłem K&N za 200pln, kolanko alu na allegro za 70zł i do tego reszte modów przeprowadziłem na warsztacie u wujka jutro zakłaam to zdam relacje co jak sie ma.
Dave ol school pamietaj o tym wezu tak jak pisałem
Dave ol school pamietaj o tym wezu tak jak pisałem
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Teczka pamietam , dam cyne
Maciej to przeciez dzial SPEED , to chyba oczywiste po co montaz
Maciej to przeciez dzial SPEED , to chyba oczywiste po co montaz
Ostatnio zmieniony wt maja 26, 2009 10:11 przez Dave Old School, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze 400km i będzie wykres
Pozatym są lepsze metody na większy speed jak stożek
Jak skończe prace inż to zaprojektuje sobie dolot
Mile widziane wzory na policzenie
Pozatym są lepsze metody na większy speed jak stożek
Jak skończe prace inż to zaprojektuje sobie dolot
Mile widziane wzory na policzenie
Ostatnio zmieniony wt maja 26, 2009 21:13 przez maciej712, łącznie zmieniany 1 raz.