Sanki Zgnite mocowanie wahaczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Sanki Zgnite mocowanie wahaczy
Witam
dzis byłem ustawic zbierznosc ale koles pkazał mi mocowania waachaczy w moim golfie:/ i okzało sie ze są zgnite:/:/
teraz by trzeba by wymienic cale sanki a wiec mam pytanie dużo z tym roboty co jeszcze musze/earto by było wymienic za jednym zamachem?? i czy kazde sanki z golfa 2 bedą pasowały do mojego z silnkiem 1.3 nz??
pozdrawiam
dzis byłem ustawic zbierznosc ale koles pkazał mi mocowania waachaczy w moim golfie:/ i okzało sie ze są zgnite:/:/
teraz by trzeba by wymienic cale sanki a wiec mam pytanie dużo z tym roboty co jeszcze musze/earto by było wymienic za jednym zamachem?? i czy kazde sanki z golfa 2 bedą pasowały do mojego z silnkiem 1.3 nz??
pozdrawiam
1 dzieńdogu18 pisze:dużo z tym roboty
hmm to co jeszcze by się kwalifikowało do wymianydogu18 pisze:co jeszcze muszę/warto by było wymienić za jednym zamachem
dogu18 pisze:czy kazde sanki z golfa 2 bedą pasowały do mojego
tak
[ Dodano: 27 Maj 2009 21:11 ]
i podłóż coś pod silnik żeby Ci na głowę nie spadł
Avant S4-line + in progress....
290 KM @ 535 Nm // GTB2260vzk // BIG FMIC // HF100 // TIP // DP 2,75" // Sportec Mono 10 // 320/288 // Gwint KW
290 KM @ 535 Nm // GTB2260vzk // BIG FMIC // HF100 // TIP // DP 2,75" // Sportec Mono 10 // 320/288 // Gwint KW
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kiedyś na forum ktoś wrzucił zdjęcie jak mu wahacz odjechał na zakręcie właśnie przez przerdzewiałe sanki. To była masakra. Potem kumpel odkrył to samo u siebie. Sanki w okolicahch przedniej tulei przerdzewiały totalnie na wylot. I powiem wam że wcale nie było łatwo znalezć sanki zdrowe więc uważajcie z tym kupowaniem w ciemno.
[ Dodano: Czw Maj 28, 2009 00:44 ]
aha jako ciekawostkę może napiszę że nie widziałem żeby rdzewiało mocowanie prawego wahacza. Zawsze łapie jakoś w okolicach lewego.
[ Dodano: Czw Maj 28, 2009 00:44 ]
aha jako ciekawostkę może napiszę że nie widziałem żeby rdzewiało mocowanie prawego wahacza. Zawsze łapie jakoś w okolicach lewego.
widać te sanki to bolączka mkII bo u mnie po lewej jest kawałek wspawywany, pewnie szwabom tez brała ruda i wspawali zdrową blachę.
z mkIII pasują(chyba są ciut szersze ale wejdą)
z mkIII pasują(chyba są ciut szersze ale wejdą)
Ostatnio zmieniony czw maja 28, 2009 07:33 przez C4NC3R, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
dogu18, po prostu zmień wszystkie, to nie sa duże koszty i bardziej tak sie opłaca niż za jakiś czas grzebac od nowa. Jakich firm ew. spis tych części znajdziesz szukajką.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
U mnie tez wózek troche leci..
Też na lewej stronie.
Mam już kupiony nowy tzn. z używanego golfa.
Udało mi sie wyrwac za 80zł z rocznika 90, więc jest naprawde w dobrym stanie
Poza tym wydaje mi sie, że jak kupisz używany w dobrym stanie i go zakonserwujesz to też polata jeszcze długo
Też na lewej stronie.
Mam już kupiony nowy tzn. z używanego golfa.
Udało mi sie wyrwac za 80zł z rocznika 90, więc jest naprawde w dobrym stanie
Poza tym wydaje mi sie, że jak kupisz używany w dobrym stanie i go zakonserwujesz to też polata jeszcze długo
viewtopic.php?p=2433766#2433766" onclick="window.open(this.href);return false; <-- i po swapie ;D
dogu18, przy okazji sprawdź maglownice i inne elementy układu kierowniczego
Witam
Miałem ten sam problem , jakieś dwa miechy temu rozjechał mi sie lewy przód , belka kupiona okazyjnie miałą przejechane może rok , bo kumpel dostał w tyłek golfera i kasajca więć belka 100 ( normalnie na szrocie krzyknęli mi 280 ) odrazu zmieniłem tuleje wachacza i sworznie koszt około 12 zł tuleja , wahacz 14 i te tuleje osobno po 1 zł zrobione w 4 godziny
Dodaje że ceny tych dodatków to sklep w Dzielnicy warszawa - targówek
Miałem ten sam problem , jakieś dwa miechy temu rozjechał mi sie lewy przód , belka kupiona okazyjnie miałą przejechane może rok , bo kumpel dostał w tyłek golfera i kasajca więć belka 100 ( normalnie na szrocie krzyknęli mi 280 ) odrazu zmieniłem tuleje wachacza i sworznie koszt około 12 zł tuleja , wahacz 14 i te tuleje osobno po 1 zł zrobione w 4 godziny
Dodaje że ceny tych dodatków to sklep w Dzielnicy warszawa - targówek