2x JBl w skrzynce
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
2x JBl w skrzynce
Witam mam glosniczek jbl1000 w skrzynce jest ona zrobiona pod ten glosnik czyli 64litry w bassreflexie wczoraj okazyjnie kupilem 2gi taki sam za grosze i chce go tez do tej skrzynki wlozyc;] teraz moje pytanie czy 2glosniki w jednej skrzyni to pojemnosc skrzyni musi byc 2x wieksza? i 2gie pytanie czy glosniki musza byc na tej samej scianie umieszczone zeby sobie nie przeszkadzaly w graniu? i 3 pytanie czy 2 glosniki w skrzyni czyli bass reflex musi byc tez podwojny?
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw maja 28, 2009 14:39 przez zorro89, łącznie zmieniany 1 raz.
Był mk2 potem mk3 potem mk2 teraz mk4 :D
Takzorro89 pisze:czy 2glosniki w jednej skrzyni to pojemnosc skrzyni musi byc 2x wieksza?
Dobrze by byłozorro89 pisze:czy glosniki musza byc na tej samej scianie umieszczone zeby sobie nie przeszkadzaly w graniu
To zależy od Ciebie, możesz zrobić jedną duża skrzynie i podzielić ja na dwie części i dla każdej części oddzielny BR lub jedna dużą z dwoma lub jednym BR kwestia tylko tego żeby top dobrze zestroić.zorro89 pisze:czy 2 glosniki w skrzyni czyli bass reflex musi byc tez podwojny?
A co za różnica na jakiej ścianie będą osobne głośniki. Ważne jest żeby były odpowiednio tak samo biegunami podłączone, a że jeden będzie od drugiego pod kątem 90 lub 180 to nie ma znaczenia.DJ_SM pisze:czy glosniki musza byc na tej samej scianie umieszczone zeby sobie nie przeszkadzaly w graniu
Dobrze by było