Nie wlacza sie wentylator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
obojetnie ktore, masz 2 biegi z tad te 3 piny, Chyba Włączy sie w tedy wentylator i bedziesz wiedział czy chodzi, jeśli tak to wina siedi po stronie czujnika w chlodnicy
Ostatnio zmieniony ndz maja 31, 2009 14:19 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
jeśli po połączeniu pinów we wtyczce wentylator zacznie pracować to znaczy że wina samego włącznika termicznego wentylatora , jeśli nie to wina leży w samym zasilaniu , masz trzy piny we wtyczce , jeden kabel jest czerwony , połącz z czarno - białym lub czerwono - białym , powinien ruszyć
[ Dodano: 31 Maj 2009 14:31 ]
pasuje jeszcze podać na silnik napięcie bezpośrednio kabelkami z akumulatora , zobaczysz czy silnik jest ok
[ Dodano: 31 Maj 2009 14:31 ]
pasuje jeszcze podać na silnik napięcie bezpośrednio kabelkami z akumulatora , zobaczysz czy silnik jest ok
Ostatnio zmieniony ndz maja 31, 2009 14:29 przez miś fazi, łącznie zmieniany 1 raz.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- to akurat nie ma nic do rzeczy - jeżeli temperatura płynu w chłodnicy jest odpowiednio wysoka, żeby załączyć termostat, to go załączy. Nie trzeba przy tym załaczać kluczyka - wiatrak chodzi takze po wyłączeniu zapłonu. Prosty sposób na sprawdzenie termostatu załączającego wiatrak to nazurzyć go w garnku z gotująca się wodą - i podłączonymi kabelkami do miernika - w którymś momencie styki powinny się załączyć.totu25 pisze:Kolego a może sprawdz przy gaźniku czujnik do wentylatora ja w pierburgu 2E miałem to ułamane i mi sie też nie załączał wogole nie działał auto sie grzało to jest taka brązowa śrubka wkręcona w korpus gaźnika