Opinie na temat G60
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Walus
- Gadatliwa bestia
Opinie na temat G60
Panowie planuje zakup Golfa G60 a slyszalem rozne opinie na temat tego ze to wadliwe auta i ze sie psuja. Auto chce uzytkowac na codzien nawet i w zime a nie ukrywam ze wyjazdy na tory oraz inne wscieki takze i moje pytanie brzmi jak to sie ogolnie sprawuje czy faktycznie sa jakies makabryczne problemy czy kompresor jest trudny w utrzymaniu. Czytalem troche na temat ale przewaznie to jak usunac usterki.
jesli moj temat jest w nie odpowiednim dziale prosze o przeniesienie.
Pozdrawiam
jesli moj temat jest w nie odpowiednim dziale prosze o przeniesienie.
Pozdrawiam
White Rally R16 MK I -viewtopic.php?t=67498
Pussy Wagon MK IV - viewtopic.php?p=3646082#3646082
Z tego co się pisze na forum, to kompresory są słabe, ale przecież dasz do regeneracji to długo pojeździsz...
A co do mocy to wiadomo 160KM w MK2 robi swoje...
Poza kompresorem to wszystko jak w normalnym Golfie. G60 bardzo dużo pali, więc jeździć nim na co dzień to droga sprawa, a LPG to chyba nie masz zamiaru włożyć...
A co do mocy to wiadomo 160KM w MK2 robi swoje...
Poza kompresorem to wszystko jak w normalnym Golfie. G60 bardzo dużo pali, więc jeździć nim na co dzień to droga sprawa, a LPG to chyba nie masz zamiaru włożyć...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jedze golfem g60 od 3 lat zregenerowałm kompresor i jezdze na org kólku, i smigam nie miałem wiekszych problemów z nim... no raz mi pompa paliwowa sie spaliła.... po zatym z silnikiem i układem napedowym nie miałem zadnych problemów... olej i filtry sie w pore wymienia i sie jezdzi... dam ci rade jesli masz wybór to kupuj g60 w jak najwiekszym stopniu orginalnosci....
- barteKKK03
- V.I.P.
- Walus
- Gadatliwa bestia
http://moto.allegro.pl/item650532486_go ... _ceny.html konkretnie ten egzemplarz
White Rally R16 MK I -viewtopic.php?t=67498
-
- Nowicjusz
Witam
U mnie spalanie wynosi około 10 po mieście 9 w trasie i gdy się mocno ciśnie to 15-18(bardzo mocno). gdy się chce to można zejsc do 7 ale gdy zaczął mnie wyprzedzac lublin to przestałem byc oszczedny. Dosc droga jest eksploatacyjna (oleje, świece , części zamienne) i nie warto isc na skróty jeśli chcesz utrzymac auto w dobrej kondycji. Do tej pory nie miałem z nim praktycznie żadnych problemów.
Tak poza tematem linka prędkościomierza w golfie jest taka sama jak w corrado? Lub może ktoś wie gdzie można dostac taniej. (nowa 220zł w płocku i trzeba czekac dwa tygodnie)
Dlaczego w tym golfie do którego podałeś link nie widac silniczka krokowego (chyba ze jest tam gdzieś schowany) filtr węglowy chyba też ma wyrzucony.
U mnie spalanie wynosi około 10 po mieście 9 w trasie i gdy się mocno ciśnie to 15-18(bardzo mocno). gdy się chce to można zejsc do 7 ale gdy zaczął mnie wyprzedzac lublin to przestałem byc oszczedny. Dosc droga jest eksploatacyjna (oleje, świece , części zamienne) i nie warto isc na skróty jeśli chcesz utrzymac auto w dobrej kondycji. Do tej pory nie miałem z nim praktycznie żadnych problemów.
Tak poza tematem linka prędkościomierza w golfie jest taka sama jak w corrado? Lub może ktoś wie gdzie można dostac taniej. (nowa 220zł w płocku i trzeba czekac dwa tygodnie)
Dlaczego w tym golfie do którego podałeś link nie widac silniczka krokowego (chyba ze jest tam gdzieś schowany) filtr węglowy chyba też ma wyrzucony.
Ostatnio zmieniony wt cze 02, 2009 09:56 przez KOSIARZ1023, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Corrado ma impulsatory do liczników (nowsze modele). Tam linki nie ma. W pierwszych g60 jakie wychodziły była linka taka jak w golfie g60. Ta linka jest droga, bo to jest do skrzyni 02A i bardzo rzadko była stosowana (głównie impulsator tam wchodzil)KOSIARZ1023 pisze: Tak poza tematem linka prędkościomierza w golfie jest taka sama jak w corrado? Lub może ktoś wie gdzie można dostac taniej. (nowa 220zł w płocku i trzeba czekac dwa tygodnie)
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
- marek orzech
- Mały gagatek
- Kontakt:
jezdze g juz ponad rok, eksploatuje auto na codzien, bywa ze nawet po 100 km dziennie. I stwiedzam jak sie dba tak jak o kazde auto to sie nic nie dzieje, choc wiadomo samochod juz ma pare wiosenek i trzeba byc gotowym ze moze sie cos zdazryc
z samym kompresorem tez nie ma problemu pamietajac o podstawowych zasadach jak temp oleju i na czas wykonana regeneracja:)
z samym kompresorem tez nie ma problemu pamietajac o podstawowych zasadach jak temp oleju i na czas wykonana regeneracja:)
-
- Nowicjusz
G60 Kompressor nie jest taki zly jak sie slyszy to jest wszystko kwestja pielegnacji.
Kumpel mial Golfa G60 i pszelecial nim 200tkm i byl ten kompressor dalej kompletnie orginalny, tylko ze on zawsze powoli jezdzil asz motor mial 80 Stponi Temperatury oleju i dopiery w tedy mu po garach dawal a pod koniec zawsze ostatnie 2 kilometry powoli jechal zeby sie znowu olej shlodzil i Kompressor.
Kumpel mial Golfa G60 i pszelecial nim 200tkm i byl ten kompressor dalej kompletnie orginalny, tylko ze on zawsze powoli jezdzil asz motor mial 80 Stponi Temperatury oleju i dopiery w tedy mu po garach dawal a pod koniec zawsze ostatnie 2 kilometry powoli jechal zeby sie znowu olej shlodzil i Kompressor.
I dobrze robił, tylko debile cisną na zimnym silniku...Edition-Man pisze:Kumpel mial Golfa G60 i pszelecial nim 200tkm i byl ten kompressor dalej kompletnie orginalny, tylko ze on zawsze powoli jezdzil asz motor mial 80 Stponi Temperatury oleju i dopiery w tedy mu po garach dawal a pod koniec zawsze ostatnie 2 kilometry powoli jechal zeby sie znowu olej shlodzil i Kompressor.