Widze, ze kolega odkrywa na nowa Ameryke, ale niech juz mu tak bedziewaldekkkkk pisze:witam, tak czytam te wszystkie wypowiedzi i nie wiem czy mnie ktos zle zrozumiał bo jak ja pisałem o cykaczach za 20 zł to przez to ze chodziło mi raczej o tanszy koszt bo głosniki oceniłem ze zakładam za 100 wiec cykacze załoze za 20 bo jak bym chciał zainwestowac kupe kasu to to inwestuje w jedno i drugie i nadal sadze ze głosniki w tylnych drzwiach to swietny pomysł a kable przeprowadzic a mk4 to proscizna . po sciagnieciu tapicerki jest aluminiowa atrapa ktorej nie sciagam kable przeprowadzamy juz przygotowanym tynelem gumowym i przez dziure głosników dasz sobie rady prawidywany czs to 40 minut na strone i efekt bedzie o wiele lepszy. pozdrawiam.
[ Dodano: Czw Sty 12, 2006 18:53 ]
a na koniec dodam ze kiedys byłem maniakie sprzetu miałem sprzecik 3700 zł ceny giełdowej głosniki basowe JBL o srednic 30 cm. na tylnej pułce i konkretny wzmacniacz to ten sprzet chodził, ale naprawde smieszy mnie to jak ktos pisze ze ma wzmacniacz do głosników w drzwiach co to moga byc za głosniki w mk4 o rozmiarze 16cm to jakie on ma radio kazde nowoczesne radio z górnej pułki naprawde nie wymaga wzmacniacza do tak małych głosników. pozdrawiam.
Jakikolwiek glosniczki wlozysz w przednie drzwi bez porzadnego obsadzenia i wygluszenia nie beda za dobrze graly a tym bardziej nie wytworza ladnego basu. Z tym, ze wzmacniacz w dobrym radyjku starczy by wysterowac przednie glosniczki 16cm i zeby to przyzwoicie gralo, to jestem podobnego zdania. Co innego skrzynka w bagazniku
A to, ze bys wydal tyle kasy i zrobill to o czym mowisz, to za sporo mniejsza kase mozna by zrobic cos zgodnie ze sztuka Car Audio i zapewne by to lepiej gralo, ale skoro wiesz lepiej... nie bedzie Ciebie tutaj nikt przekonywal, ze nie jest slepy