W miejscu bezpieczników nad przekaźnikami znalazłem bezpiecznik wizualnie 4 razy większy od zwykłych koloru białego z opisem 80 A, 32 V. Czy jest to bezpiecznik świec żarowych, czy jakiś inny. Dodam, że przy wyciągniętym bezpieczniku samochód odpalił, tylko kontrolka świec żarowych mrugała około 2 minut podczas jazdy, potem zgasła, a samochód dalej jechał jak by nic się nie stało. Szukałem bezpiecznika świec żarowych w komorze silnika, ale go tam nie znalazłem. Ten bezpiecznik mógłby być bezpiecznikiem świec żarowych,ale czy nie zaduży prąd przepalenia i napięcie (pobór prądu przez 4 świece to najprawdopodobniej 4x12 A=48 A - czyli bezpiecznik powinien mieć coś powyżej 48 A i 12 V tak mi się wydaje).
Ps. Już dwukrotnie w okresie 1 miesiąca po jednej sztuce paliły się świece - ale może dlatego, że zakupione na allegro za 16zł.
Proszę o odpowiedź ludzi,którzy mają golfy ztym typem silnika czy to bezpiecznik jak w temacie i czy jego wartości są prawidłowe, jeżeli nie to jakie powinny być
BEZPIECZNIK ŚWIEC ŻAROWYCH
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Z tego co tu pisza to bezpiecznik od rozgrzewania klekotow jest w komorze silnika. http://vw2.info/galerie/mk3/Data/page.htm?124,0