Wymiana żarówki świateł mijania przód
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Wymiana żarówki świateł mijania przód
Czytałem w instrukcji obsługi i polecili mi udać się do ASO, ale to mi wydaję trochę absurdalne żeby z wymiana żarówki jechać do ASO. Możecie mi poradzić jak mam się do tego zabrać?
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Poza palnikiem xenonowym, z którym jest pewien kłopot - żarówkę typową wymienia się łatwo.
Po zdjęciu z tyłu obudowy sprężystego drutu - zdejmujesz obudowę. Widzisz wówczas żarówki i z tej którą zamierzasz wymienić, zdejmujesz kolejne drucikowe zabezpieczenie i żarówka wychodzi.
Żadna filozofia by z tym jechać do serwisu, popatrzysz chwilę i wiesz o co chodzi!
Po zdjęciu z tyłu obudowy sprężystego drutu - zdejmujesz obudowę. Widzisz wówczas żarówki i z tej którą zamierzasz wymienić, zdejmujesz kolejne drucikowe zabezpieczenie i żarówka wychodzi.
Żadna filozofia by z tym jechać do serwisu, popatrzysz chwilę i wiesz o co chodzi!
Ostatnio zmieniony sob cze 06, 2009 20:36 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
H7, na Statoilu ostatnio kupowałem jakąś zwykłą, cena ok. 22zł.patryk_hrabia pisze:Dzięki wielkie, a jaką ja mam tą żarówkę kupić. Polecacie jakieś szczególne czy wziąć taka samą jak była.
Co do wymiany to mi zajęła... godzinę. To była moja pierwsza wymiana. Wszystko przez ten drut którego za cholerę nie mogłem zaczepić o ten górny haczyk - po prostu mi nie pasował. W końcu wpadłem na pomysł, że zahaczę najpierw o ten hak a dopiero na końcu wsadzę końcówki tego druta w dziurki. Tym sposobem udało się zakończyć sprawę.
To już zależy od Ciebie, ale najlepiej wymień obydwie. Przeczytaj co pisze na niej H7 itd, nie chodzi o firmę i będziesz wiedział jaką kupićpatryk_hrabia pisze:Dzięki wielkie, a jaką ja mam tą żarówkę kupić. Polecacie jakieś szczególne czy wziąć taka samą jak była.
Podnieś maske i sam spróbuj, zobaczysz, że to nic trudnego, od strony kierowcy trzeba się trochę nagimnastykować, ale jest to do zrobienia bez większych kłopotów.
Ostatnio zmieniony ndz cze 07, 2009 00:38 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiadomo, na stacji wszytko kilka razy droższe, kolega ostatnio kupował H1 lub H4 nie pamiętam dokładnie tylko że na innej stacji i koszt ok 10zł, więc nie wszyscy złdziejeZico63b pisze: - taka "zwykła" powinna kosztować poniżej 10,-. Skandal, jak koszą kierowców w potrzebie!
chociaż H7 są droższe...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam u siebie zarówki TESLI takie lekko niebieskawe szkło i chodzą już bezawaryjnie półtora roku kupiłem swego czasu w LIDLU i jestem zadowolony dają ładne światło.W poprzednim mk3 miałem takie same tylko H1 i przepracowały dwa lata też z LIDLA.Co do wymiany to zaleca się wymiane parami , ale to tak na marginesie.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.