szmalec pod korkiem wlewu oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
szmalec pod korkiem wlewu oleju
witam
mam pytanko czy ktoś wie z czego bierze się ten nalot wygląda jak szmalec jest pod korkiem wleu oleju do silnika i troche w plastikowej obubowie filtra powietrza tam dochodzi taka rurka od pokrywy zaworów .
czy dobrze przypuszczam że wlewa mi się do oleju płyn z chłodnicy
co to jest ijak to naprawić pozdrawiam mk2 1.6
mam pytanko czy ktoś wie z czego bierze się ten nalot wygląda jak szmalec jest pod korkiem wleu oleju do silnika i troche w plastikowej obubowie filtra powietrza tam dochodzi taka rurka od pokrywy zaworów .
czy dobrze przypuszczam że wlewa mi się do oleju płyn z chłodnicy
co to jest ijak to naprawić pozdrawiam mk2 1.6
Dodam tylko co było u mnie: jak sypnęła uszczelka pod głowicą, to "smalcu" była warstwa na korku i pod pokrywą ok. 0,5 cm i był słodki w smaku (pfeee, paskudztwo) i koloru kremowo-brązowego, z "oczkami" płynu chłodniczego.
Po wymianie jest go tylko ciutkę, jest bez smaku (lekko gorzki od oleju) i biały, i to jest faktycznie od pary wodnej, która przy stygnięciu silnika skrapla się od wewnątrz silnika.
Po wymianie jest go tylko ciutkę, jest bez smaku (lekko gorzki od oleju) i biały, i to jest faktycznie od pary wodnej, która przy stygnięciu silnika skrapla się od wewnątrz silnika.
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
Metoda niesmaczna, ale skuteczna w wątpliwych przypadkach - moi znajomi mechaniorzy stwierdzili, że z uszczelką jest ok, ale to były właśnie początki jej definitywnego końca.Kosior pisze:smakosz smakoszem ale dobra metoda na zdjagnozowanie.TYlko ile tego trzeba zerzreć aby pocuć ) Opcja szukaj co prawda się kłania ale nowicjuszą musicie to wybaczyć. Nie ma co się przejmować tym masełkiem.
I tego się nie je (nie połyka), wystarczy odrobiną na paluchu dotknąć języka, i już wiadomo, a język wytrzeć czystą chusteczką i wypłukać usta ciepłą herbatką, bo trampek w gębie zostaje A jak już się potem przyjmie ambrozję mechaników ( ) to w ogóle jest miodzio....
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!