Problem przy wymianie czujnika halla.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem przy wymianie czujnika halla.
Witam, kupiłem wreszcie czujnik halla i muszę go wymienic. Ale mam problem: nie mogę odkręcić 2 śrubek mocujacych go /sa tak doje.../ ze niczym nie idzie, nawet z wd. Chyba będe zmuszony zdjąć cały aparat zapłonowy, co podobno wiąże się z późniejszym ustawieniem zapłonu- mniej wiecej wiem jak i co ale w rzeczywistosci jestem zielony. Moze ktos mógłby mi cos podpowiedziec, albo moze macie jakis sposób na strasznie mocno dokrecone sruby /rozwiercac ich chyba nie bede/.
Pozdrawiam i piszcie ...
Pozdrawiam i piszcie ...
Driver wanted!!!
-
- Forum Master
Aparat masz na krótkiej płetwie . czyli ten mimośród ,napęd jest zaraz za aparatem? Jak tak to Ci podpowiem.Ja u siebie w MKII a zapewne jest podobnie robiłem tak: wyciągnij aparat a z drugiej strony masz tą płetwę a na niej nawinięta sprężynka ,pod nią jak ją zdejmiesz masz bolec który musisz wybić i wtedy wychodzi Ci ta ośka z aparatu na której koż=ńcu od strony kopółki zakładasz palec.Wtedy masz czujnik hala na widelcu i możesz swobodnie odkręcać śrubki .Składasz spowrotem od końca.Po złożeniu upewni się że nigdzie kabelki niebędą dotykać żadnych elementów wirujących bo szlak go trafi.Aha zanim zdejmiesz aparat to zapamiętaj jak stoi palec i zaznacz na łączeniu obudowy aparatu z pokrywą zaworów kreskę i potem tak ustawisz jak było przedtem i po sprawie.Pozdrawiam
-
- Forum Master