Trzeszczą głośniki w drzwiach jak dam więcej bitu na tył
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Trzeszczą głośniki w drzwiach jak dam więcej bitu na tył
Witam, problem wygląda następująco:
Jeśli jest po równo głośności na przód i tył (oczywiście głośniki w drzwiach) to gra dobrze, nie ma żadnych zniekształceń.
Jeśli dam więcej na tylne głośniki to gdy zrobię głośniej to zaczynają wszystkie pierdzieć (przód i tył).
O co może chodzić ?
Dodam że działo się tak na firmowym radiu (beta) i jak wstawiłem sobie nowe jest dalej to samo. Przednie głośniki infinity, tył fabryka.
Jeśli jest po równo głośności na przód i tył (oczywiście głośniki w drzwiach) to gra dobrze, nie ma żadnych zniekształceń.
Jeśli dam więcej na tylne głośniki to gdy zrobię głośniej to zaczynają wszystkie pierdzieć (przód i tył).
O co może chodzić ?
Dodam że działo się tak na firmowym radiu (beta) i jak wstawiłem sobie nowe jest dalej to samo. Przednie głośniki infinity, tył fabryka.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
żle dobrana moc głośników do mocy radia .Fabryczne są dosyć cienkie ,ja w swoim wywaliłem ori i wstawiłem GMS960 na przód i tył w miejsca fabryczne oczywiście na dystansach -radio 4x50 i gitara .Trzeba jeszcze tylko dobrze dostroić radyjko i cieszyć się z efektów , a mam gołe radio bez wzmaka.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
Panowie
Instalacja jest dobrze zrobiona, chodzi tylko o to:
że jak jest balans w radiu na center ( czyli po tyle samo na przód i tył) to mogę sobie zrobić tak głośno, że nie słyszę pasażera jak krzyczy do mnie i podkreślam nic nie pierdzi
Problem pojawia się jak zmienię balans, czyli dam więcej na przód bądź na tył, to pojawia się charakterystyczny charkot, trzeszczenie, jak zwał tak zwał we wszystkich głośnikach (przód i tył), bynajmniej nie jest to pierdzenie niewyrabiających głośników.
Przykład: Daję więcej mocy na głośniki z przodu a mniej na tył, i zaczynają mi wszystkie charczeć. Jak jest center, czyli po tyle samo mocy to wszystko lata.
Mam nadzieję że trochę rozjaśniłem bardziej
Instalacja jest dobrze zrobiona, chodzi tylko o to:
że jak jest balans w radiu na center ( czyli po tyle samo na przód i tył) to mogę sobie zrobić tak głośno, że nie słyszę pasażera jak krzyczy do mnie i podkreślam nic nie pierdzi
Problem pojawia się jak zmienię balans, czyli dam więcej na przód bądź na tył, to pojawia się charakterystyczny charkot, trzeszczenie, jak zwał tak zwał we wszystkich głośnikach (przód i tył), bynajmniej nie jest to pierdzenie niewyrabiających głośników.
Przykład: Daję więcej mocy na głośniki z przodu a mniej na tył, i zaczynają mi wszystkie charczeć. Jak jest center, czyli po tyle samo mocy to wszystko lata.
Mam nadzieję że trochę rozjaśniłem bardziej
Ostatnio zmieniony pt cze 12, 2009 22:10 przez PietreK84, łącznie zmieniany 2 razy.
mi tam starczy to co mam
Tylko chciałbym dać czasami więcej głosu na tył, a nie mogę bo nawet jak cicho muzyka gra to pojawia się te charczenie które wogle nie występuje jak po równo jest na przód i tył. To jest problem natury technicznej, a nie słabych głośników, radia też nie bo testowane było w innym samochodzie, a jest to pioneer deh-6000ub.
Tylko chciałbym dać czasami więcej głosu na tył, a nie mogę bo nawet jak cicho muzyka gra to pojawia się te charczenie które wogle nie występuje jak po równo jest na przód i tył. To jest problem natury technicznej, a nie słabych głośników, radia też nie bo testowane było w innym samochodzie, a jest to pioneer deh-6000ub.
-
- Gadatliwa bestia
Nie koniecznie bym rezygnował z produkcji "mocnych" końcówek w radiach z wyższej półki. Napędzą stock-a, nie masz tylu strat dźwiękowych na wysokotonowympowalla pisze:Poczytaj o zniekształceniach THD i mocach radyjek ... powinni w ogóle zrezygnować z montażu końcówek mocy w radiach, bo pierwszy lepszy "firmowy" wzmacniacz jest o klasę lepszy niż napęd z radia i nawet jak pisze na nim 4x60w .
Ale latać po aucie nic nie może, bo jeszcze uszkodzi pasażerów.