Problem z wałem korbowym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z wałem korbowym
Witam, mój problem dotyczy wału korbowego a mianowicie jego połączenia z kołem zębatym paska rozrządu (w moim silniku występuje połączenie wpustowe wału z kołem - jednomiejscowe) i doszło do zniszczenia tego połączenia. Mechanik poradził mi naprawę polegającą na napawaniu wału w miejscu połączenia z kołem. Zastanawia mnie czy jest to dobra propozycja i jak długo pojeżdżę na takim wale?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
u mojego taty było to samo. lekko wybity wpust... dopiłowaliśmy aż do równych ścianek wpustu, klin nowe koło nowa śruba wszystko na klej i już 4 lata jest spokój. dowiadywałem się i za 200 zł napawają i wyfrezują nowy wpust plus dodatkowo nowe koło śruba itp. itd tyle że wał trzeba wyciągać w takim przypadku. albo wrzucić wał od TDI np 1Z...
fuck air ride
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Tak jak pisze Arwan , nie ma sensu sie pakować w ten wał według mnie pewne zmęczenie materiału już jest i nikt nie da ci gwaranci czy przesmigasz 500 km czy 5000`
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;