Nowy problem. Brak Mocy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

matthias
Nowicjusz
Nowicjusz

Nowy problem. Brak Mocy

Post autor: matthias » wt cze 16, 2009 11:19

Na samym pocztaku przepraszam jesli powielam.
Mam problem moj Golfik to III GT silnik ABS '96/97, podczas skretu do oporu cos piszczy wydaje mi sie ze to pasek(ma troche luzu), ale problem z tym ze nie wiem jak go naciagnac.
Sprawa powieksza sie kiedy na dworzu pojawia sie wiecej wilgoci(deszcz). CZasami dochodzi do sytuacji ze kierownica sie blokuje...
Wczoraj chcialem zmienic pasek, ale za Chiny nie mogę poluzowac pompy, odgrecam srube ktora luzuje napinacz i podrugiej stronie srube od ramy... i nic czy to jesczez gdzies trzyma??
Autko jest wyposazone w klimatyzacje, jesli ktos by mial jakies sugestie to bardzo prosze.

Pozdrowienia,

Niżej po krotce opisany nowy problem!!!
Ostatnio zmieniony pt cze 26, 2009 11:35 przez matthias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
chmurapawel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: chmurapawel » wt cze 16, 2009 11:29

Może być skorodowane i nie chce się ruszyć, jeśli jest jakaś śruba to powinieneś ją zaobaczyć.

Może to być wina paska, lub samego kółka na pompie wspomagania

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt cze 16, 2009 11:37

matthias pisze:czy to jesczez gdzies trzyma??
tak, nad pompą, pozioma śróba stanowiąca oś na której pompa się przechyla, luzujesz ją kluczem 16.

[ Dodano: Wto Cze 16, 2009 11:38 am ]
Od razu ręką sprawdź czy oś pompy nie ma luzu i obraca się bez chrobotów, wówczas łożysko do wymiany, opis dokładny na forum w FAQ

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

matthias
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: matthias » wt cze 16, 2009 12:52

Paweł Marek pisze:
matthias pisze:czy to jesczez gdzies trzyma??
tak, nad pompą, pozioma śróba stanowiąca oś na której pompa się przechyla, luzujesz ją kluczem 16.
Dzieki to pewnie bedzie ta sruba, ale dopiero w poniedzialek zobacze co z tym jest.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt cze 16, 2009 13:01

Musisz ją zluzować, inaczej pourwawasz zabki w śróbie regulacyjnej próbując to robić na siłę. I pamiętaj klucz 16, nie w każdym zestawie taki jest więc się zaopatrz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

matthias
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: matthias » pt cze 26, 2009 09:24

Pasek wymieniony. Dziekowa.
Jednak od kilku dni pojawil mi sie kolejny problem.
Na zimnym silniku golifna traci moc szczegolnie zauwazalne jest to na 2 biegu(muli po czym dostaje kopa), dziwnie tez odpala. Jednak problem znika po przejechaniu 300-500m.

Awatar użytkownika
ziolo115
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: ziolo115 » pt cze 26, 2009 12:21

a nie ubywa płynów ustrojowych ?? nie kopci ? u mnie takie objawy o dziwo oznaczały koniecznośc wymiany uszczeli pod głowicą...
Ostatnio zmieniony pt cze 26, 2009 12:22 przez ziolo115, łącznie zmieniany 1 raz.

matthias
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: matthias » wt cze 30, 2009 08:42

Z plynami wszystko OKej. Przeczyscilem kable, swiece i kopułke i jakby pomoglo, moze to to.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”