detal ale denerwuje(kierownica)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
detal ale denerwuje(kierownica)
heja mam problemik i zanim cos z ty zrobie poczekam na wasze opinie w tej kwesti a mianowicie szoruje mi cos pod kierownica "taka jakas blaszke" ale mie to drzazni strasznie co mam z ty zrobic ? cio to jest za blaszka? mozna ja wyłamc cczy jak/ jakos przesmarowac/ ale czym smarem grafitowym ? ona cos przewodzi? cio to za blaszka co ty szorowaniem mnie tak denerwuje??
- Sebastian Brzeziński
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jak masz poduszke to bez zdjecia fajery pewnie sie nie obedzie, bo to nie tablaszka szoruje tylko ten plastik od obudowy tasmy AIR BAG'u. U mnie tak bylo i za bata nie dalo rady dobrze wyczyscic bez zdjecia kierownicy. Tylko nie wlaczaj zaplonu na rozpietej kostce bo kontrolka od PP bedzie mrugac i trzeba bedzie skasowac blad VAG'iem
hehe ja tez to mialem....popsikalem w "szparke" miedzy kierownica......a kokpitem tam gdzie obraca sie kierownica...ze dwa razy WD40......i przestalo...teraz juz 4 miesiace ciszy i pewnie juz sie nie pojawi to szuranie....tak wiec nie rozbieraj nic...tylko psiknij wd...przkrece kilka razy kierownica....za chwilke psiknij znowusz....poczekaj chwilke...pokrec kierownica....jak jeszcze bedzie troszke szurac to znowusz psiknij...i przestanie
Na początku musisz to wszystko wyczyścić a najlepiej bez rozbierania. Mój patent polega na wyczyszczeniu z brudu okurzaczem. Końcówkę rury odkurzacza obkleiłem taśmą w która wmontowałem słomkę do napoju . Z takim spartańskim sprzętem mozna dokładnie wyczyścić wszystkie zakamarki . potem smar GRAFITOWY i po kłopocie. Pozdr.
jak zwykle vw