Swap...ale na co?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Swap...ale na co?
Stoję właśnie przed dylematem... moc i szpan, czy oszczędność?
Mam w kupnie dwa silniki 1.8T 150ps i 1.9TDI 110ps...oba w podobnej cenie...sam już nie wiem co wybrać... prosiłbym o rady, który i dlaczego
Dodam z góry, że względy ekonomiczne są ważne, ale nie tak bardzo, można przełknąć benzynę...
A czego oczekuje od auta? 7s albo i trochę lepiej do setki, niezawodności...za rok, dwa mocy powyżej 200ps...
Mam w kupnie dwa silniki 1.8T 150ps i 1.9TDI 110ps...oba w podobnej cenie...sam już nie wiem co wybrać... prosiłbym o rady, który i dlaczego
Dodam z góry, że względy ekonomiczne są ważne, ale nie tak bardzo, można przełknąć benzynę...
A czego oczekuje od auta? 7s albo i trochę lepiej do setki, niezawodności...za rok, dwa mocy powyżej 200ps...
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Szwagier ma Paska (nie wiem który rok) z silnikiem 1.8T i sofcik mu nowy wgrali no i niby ma 205KM, chyba że mnie w ch**a zrobił
Ale to ładnie już leci 1, 2, 3 i koła dopiero przestają zrywać asfalt
echhhh
Być może że to nie prawda że ma 205 KM :/ ale tak mi powiedział...
I nie wiem w sumie ile to kosztuje bo on dał u jakiegoś znajomego czy kogoś 650zł
Pozdro
Ale to ładnie już leci 1, 2, 3 i koła dopiero przestają zrywać asfalt
echhhh
Być może że to nie prawda że ma 205 KM :/ ale tak mi powiedział...
I nie wiem w sumie ile to kosztuje bo on dał u jakiegoś znajomego czy kogoś 650zł
Pozdro
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- Kuntekinte
- Użytkownik
- Kontakt:
Jeszcze się zastanawiasz? Bierz tego TDI! A żałować nie będziesz.
- tak tylko na wache idzie tyle, że historia, co to za wygoda. Zerknij na forum Mastersa, poczytaj sobie trochę o osiągach Diesli.ja bym na Twoim miejsu wybrał 1,8T
fajny silniczek, ąłtwo go podrasowac i w ogóle
- dokłanie tak. Jak benzyna to tylko V i około 5 L !1.8 T nie wkladaj Razz za duzo juz tego jest... szukaj 4.2L albo czegos wiekszego :] no albo poprostu TDI
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja tyez stawiam na ropke, jesli chcesz bez przeszkod uzywac peedalu gazu to jest to jedyne sensowne rozwiazanie. to jest poprostu kompromis. chyba ze zarabiasz zeby lac do 1.8T to wtedy jak najbardziej a nawet jeszcze mocniejszy. takie 150 kucy to duzo wiekszej roznicy niz terazm asz nei bedzie, dopiero po chipie bedzie roznica. ja bym jeszcze w dzwiek inwestowal wiec co najmniej v6:-)
moja rada: bujales sie na benzynie/gaz teraz sprawdz diesla a dopiero potem wybierzesz to co ci najlepiej odpowiada.
moja rada: bujales sie na benzynie/gaz teraz sprawdz diesla a dopiero potem wybierzesz to co ci najlepiej odpowiada.
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to bylby dos mlody motor i troszke by kosztowal. ale zgadzam sie w 100% to bylby pelny wypaspaolo pisze:ten dieselek na pompie rotacyjnej jeszcze. Bedzie trwaly to napewno, ale jest i druga sprawa napewno jest starszy niz ten 1,8 T wiec przebieg wiekszy. Nie wiem jakie ceny masz na te motory, ale dla mnie zlotym srodkiem bylby taki TDI 130 km...moc dosc dobra no i ekonomia.
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Akurat mam na oku TDI z bardzo małym przebiegiem - ASV chyba oznaczenie motoru, z golfa MK4.
No na pewno ekonomia na korzyść TDI przeważa i to znaczenie...
A 1.8T mi się bardziej podoba ze zwględu na możliwość późniejszych modyfikacji na +200PS...
No zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie, jedno jest pewne...będzie swap
No na pewno ekonomia na korzyść TDI przeważa i to znaczenie...
A 1.8T mi się bardziej podoba ze zwględu na możliwość późniejszych modyfikacji na +200PS...
No zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie, jedno jest pewne...będzie swap
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01