problem z golfIII sdi 1.9
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem z golfIII sdi 1.9
Witam.
Jestem świeżym posiadaczem golfa III sdi 1.9 i właśnie się zepsuł.
Po kolei:
palił od sztycha bez problemu,
pózniej nie chciał zapalić,odpalił na klemy,dostał dużych obrotów(1800),po wyjęciu i załadowaniu akumulatora już nie odpalił,z rury leciał biały dym(kręcił),teraz już nie kręci.
Pomocy.
Jestem świeżym posiadaczem golfa III sdi 1.9 i właśnie się zepsuł.
Po kolei:
palił od sztycha bez problemu,
pózniej nie chciał zapalić,odpalił na klemy,dostał dużych obrotów(1800),po wyjęciu i załadowaniu akumulatora już nie odpalił,z rury leciał biały dym(kręcił),teraz już nie kręci.
Pomocy.
Kolo pasowe
Koło pasowe jest na polksiezycu (klinie). Na poczatek zdiac obudowe rozrzadu i sprawdzic naciag paska , i czy sie znaki rozrzadu pokrywaja. Zapewne cos z tym jest nie takTo_mas pisze:nie wiem czy tutaj tez może być ten prblem ze ścinaniem klina na wale ale warto sprawdzić rozrząd itd
,,Kto się pyta jest głupcem przez chwilę, ten który się nie pyta jest głupcem przez całe życie."
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no o tym pisałem tylko bardziej skrótowe myśleniescols11 pisze:Kolo pasowe
To_mas napisał/a:
nie wiem czy tutaj tez może być ten prblem ze ścinaniem klina na wale ale warto sprawdzić rozrząd itd
Koło pasowe jest na polksiezycu (klinie). Na poczatek zdiac obudowe rozrzadu i sprawdzic naciag paska , i czy sie znaki rozrzadu pokrywaja. Zapewne cos z tym jest nie tak
thx za uzupełnienie
przede wszystkim sprawdź czy po przekręceniu stacyjki zapala się i gaśnie (z innymi kontrolkami kontrolka świec żarowych) jeśli działa prawidłowo to sprawdź czy dochodzi prąd 12V na elektrozawór N109 (elektrozawór znajduje się u góry głowicy tłokorozdzielacza na pompie wtryskowej czyli w tej części, z której wychodzą rurki wysokiego ciśnienia do wtryskiwaczy, dochodzi do niego jeden kabelek w kolorze izolacji czarno-białej), jeśli kontrolka świec żarowych nawet nie mignie to popraw luty w przekaźniku oznaczonym nr 109.
Skoro po odpaleniu dostał dużych obrotów to pewnie zawalił się syfem ten elektrozawór więc go wykręć (klucz płaski 24) wypłucz w benzynie ekstrakcyjnej, przedmuchaj i wkręć ponownie.
Skoro po odpaleniu dostał dużych obrotów to pewnie zawalił się syfem ten elektrozawór więc go wykręć (klucz płaski 24) wypłucz w benzynie ekstrakcyjnej, przedmuchaj i wkręć ponownie.
Ostatnio zmieniony ndz cze 21, 2009 21:46 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.