RP nie zapali na mrozie !
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
RP nie zapali na mrozie !
Cześć jestem załamany mój Golf 1.8RP nie odpalił .Wykręciłem świece są zalane podgżałem i nic .Iskra jest .Wydaje mi sie że dostaje za dużo paliwa i zalewa swiece .Jaka może być przyczyna czy to wina ssania .Odpinałem czujnik niebieski czerwony dalej to samo.Swiece wymieniłem kable też palec rozdzielacza kopułke .Czy to wina wtrysku? Prosze o pomoc .Pozdrawiam.
Termostat działa filtr jest czysty odpalałem go nawet bez filtra .Dostaje strasznie dużą dawke paliw co jest odpowiedzialne za dawke paliwa? Sonda lambda była wymieniona pare miesięcy temu więc odpada .Pozostaje czujnik temperatury płynu ale odłączyłem go i nic.Może czujnik temperatury powietsza przy wtryskiwaczu ?Doradzcie coś koledzy.
Jutro będe działał .Zobacze jeszcze czy działa podgrzewanie kolektora . Suszarką wysusze wtrysk i zobaczymy . Dzięki za pomoc GEORG .Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Sty 22, 2006 19:59 ]
Przepustnica sie otwiera .Wydaje mi sie że to będzie woda albo wadliwe paliwo bo wszystko gra a nie zapali tylko zalewa świece .
[ Dodano: Nie Sty 22, 2006 19:59 ]
Przepustnica sie otwiera .Wydaje mi sie że to będzie woda albo wadliwe paliwo bo wszystko gra a nie zapali tylko zalewa świece .
Uszczelke sprawdzałem ruszałem wtryskiem podczas rozruchu .Jeśli padła by uszczelka to brałby lewe powietrze a on sie zalewa .
[ Dodano: Pon Sty 23, 2006 20:24 ]
Dziś uruchomiłem Golfa .Tak jak mi sie wydawało zamarzł zawór ten który znajduje sie koło wtryskiwacza .Rozkręciłem tam jest taka membrana która ustala ciśnienie na wtrysk na niej zebrała sie woda zamarzła i całe ciśnienie z pompy szło na wtryskiwacz dlatego zalewało świece .Wszystko działa .Pozdrawiam
[ Dodano: Pon Sty 23, 2006 20:24 ]
Dziś uruchomiłem Golfa .Tak jak mi sie wydawało zamarzł zawór ten który znajduje sie koło wtryskiwacza .Rozkręciłem tam jest taka membrana która ustala ciśnienie na wtrysk na niej zebrała sie woda zamarzła i całe ciśnienie z pompy szło na wtryskiwacz dlatego zalewało świece .Wszystko działa .Pozdrawiam