Navigation system MFD
nie wiem, czy warto się bawić w wycinaniewozny pisze:ok zobacze...a tak przy okazji, wie ktos jak te uchwyty do wyciagania navi zrobic samemu bo podejrzewam ze bede musial laserek przeczyscic w czytniku (czasem potrafi plyty nie czytac - pisze ze niekompatybilna a za jakis czas jest znowu ok )
http://www.allegro.pl/item661385536_klu ... _rnse.html
Pozdrawiam
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).
- wariat12233
- Ma gadane
ja swoją wyciągam 2 cienkimi nożykami, najpierw lewa strona potem prawa. Jak zrobisz to delikatnie plastików nawet nie ryśnieszwozny pisze:ok zobacze...a tak przy okazji, wie ktos jak te uchwyty do wyciagania navi zrobic samemu bo podejrzewam ze bede musial laserek przeczyscic w czytniku (czasem potrafi plyty nie czytac - pisze ze niekompatybilna a za jakis czas jest znowu ok )
wypalilem teleatlas jeszcze raz i czyta wiec to nie wina plytek czy cos (chociaz laser i tak musze przetrzec bo zdarza sie ze nie odczyta)...gdzies na jakims innym forum tez ktos mial podobny problem http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1107476.html i pisza ze i tak trzeba wyjac navi bo mozliwe ze jakis kabelek sie odpial i nie przesyla sygnalu z anteny i trzeba go dopiac (bo dalej nie odbiera mi zadnej satelity ) teraz mysle jak to wyjac hmm czyli trzeba 2ma na raz z tych 4 otworow wyjmowac ? ...a tak przy okazji dzis wyszlo ze fotel pasazera nie podgrzewa tylka...i spada mi cisnienie w tylnim kole
Ostatnio zmieniony pt cze 26, 2009 23:45 przez wozny, łącznie zmieniany 1 raz.
- hugobossbb
- Nowicjusz
- Kontakt:
Zanik głosu w navi podczas jazdy
Siema !
Mam problem z navi MFD. Jak jadę i np. samochód wpadnie w dziurę nagle słychać taki jakby puknięcie w głośnikach i navi przestaje grać. Jest tak, że przejeżdzę cały dzień i nic a czasami nawet 2 razy dziennie mi sie tak dzieje. Zazwyczaj wyłączam navi albo przełączam z radia na CD i z powrotem i głos powraca.
Wiecie co to może być ? Może ktoś już sie spotkał z takim problemem ?
Pozdrawiam
Mam problem z navi MFD. Jak jadę i np. samochód wpadnie w dziurę nagle słychać taki jakby puknięcie w głośnikach i navi przestaje grać. Jest tak, że przejeżdzę cały dzień i nic a czasami nawet 2 razy dziennie mi sie tak dzieje. Zazwyczaj wyłączam navi albo przełączam z radia na CD i z powrotem i głos powraca.
Pozdrawiam
Re: Zanik głosu w navi podczas jazdy
wyjąć navi, sprawdzić wszystkie wtyki.hugobossbb pisze:Siema !
Pozdrawiam
miejmy nadzieję, że to nie wewnątrz nawigacji.
Pozdrawiam
- hugobossbb
- Nowicjusz
- Kontakt:
Myślisz że to mogą być wtyki ??
Skoro sama się "naprawia" to wątpie :/
Ostatnio zablokowałem sobie navi i w serwisie ale nie VW sciągali mi kod do niego.
Może podczas sciągania coś uszkodzili ?
A może jakiś układ antywstąsowy poszedł ? Tylko wtedy sie to dzieje jak samochód nagle podskoczy, szarpnie albo coś w tym stylu.
Skoro sama się "naprawia" to wątpie :/
Ostatnio zablokowałem sobie navi i w serwisie ale nie VW sciągali mi kod do niego.
Może podczas sciągania coś uszkodzili ?
A może jakiś układ antywstąsowy poszedł ? Tylko wtedy sie to dzieje jak samochód nagle podskoczy, szarpnie albo coś w tym stylu.
nie wiem czy jest coś takiego jak układ antywstrząsowy
wiem, że jest coś takiego jak procesor dźwięku wewnątrz navi, nie powiem, który to jest bo nie wiem, jak dla mnie to wygląda na brak styku, tak jak pisałem wyżej, byle to nie było wewnątrz.
Wyjmij navi i sprawdź, nie koniecznie wypięta kostka, może jakiś pin, kabelek.
Pozdrawiam
wiem, że jest coś takiego jak procesor dźwięku wewnątrz navi, nie powiem, który to jest bo nie wiem, jak dla mnie to wygląda na brak styku, tak jak pisałem wyżej, byle to nie było wewnątrz.
Wyjmij navi i sprawdź, nie koniecznie wypięta kostka, może jakiś pin, kabelek.
Pozdrawiam
Wyjąłem navi...przeczyszczony laserek z zegarmisczofska precyzja, czyta płytki elegancko hehe ale dalej laduje gdzies na srodku bałtyku w trakcie prowadzenia mnie po trasie heh....hmm wyglada ze cos sie antena zkasztanila a poprzedni wlasciciel gdzies ja ma skitrana...bylem u dobrego elektryka i mowil ze antenka mogla pasc albo jest gdzies w zlym miejscu schowana bo nie odbiera sygnalow z satelit...w srode bede wiedzial na pewno co jest nie tak bo sie ustawilem z sie nim hmmm
Ostatnio zmieniony pn lip 20, 2009 22:42 przez wozny, łącznie zmieniany 2 razy.
To jest przeniesiona navi do golfa z bory...nie wiem, wydaje mi sie ze tak...nie wiem czy cos rozni ta antene z dachu od takich co sa na allegro wewnetrzne hmm...dziwne ze radio odbiera a satelit do navi nie heh,,,!?
Ostatnio zmieniony pn lip 20, 2009 22:40 przez wozny, łącznie zmieniany 2 razy.
sie podepne do mfd podłaczyłem (a raczej juz był adapter dietz) do tego dvd boa wczesniej miałem taki zestaw tylko adapter z allegro wszystko podpiete prad z lampki z schowka i smigało teraz podłaczone pod skrzynke z przekaznikami + i - i na postoju szumi a jak odpale to gwizda i gdzie przyczyna adapter,dvd czy kable