Szarpie i kopci na biało....?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Szarpie i kopci na biało....?
Witam wczoraj rano jak odpaliłem autko wszystko było ok. Silniczek popracował sobie dobre 5 min na wolnych zanim ruszyłem. Wy ruszaniu nagle zaczelo go trzęść i zgasł miał problem z zapaleniem ale po chwili kręcenia zapalił.... Potem to już chodził jak traktor i kopchił jak holera.. po rzekroczeniu obrotów 2500 zapala sie kontrolka od trakcji...
Moje pytanie dotyczy tego właśnie zachowania... co je moze powodować...?????
Dzięki za wszystkie podpowiedzi..
Moje pytanie dotyczy tego właśnie zachowania... co je moze powodować...?????
Dzięki za wszystkie podpowiedzi..
pierwsze słyszę o czymś takim kontrolka ESP jest od układu ESP ewentualnie coś z ABS'em, ale z pompo-wtryskami nie ma nic wspólnego.nemonix pisze:jak go trzesie a do tego zapala sie kontrolka od trakcji to któryś pompowtrysk siada i sie przycina i wywala bład w postaci kontrolki esp
Poważne błędu z ECU sygnalizuje migająca lub świecąca się spirala, która pełni też funkcję kontrolki świec żarowych
A czy moze to być wina przepływki....? Co do płynow to wszystko jest ok... poza tym dopiero o wymieniłem silnik w aucie na nowy bo w tamtym starym korbowody sie pogieły...Co do kopcenia to chciałem pojechać do mechanika i jak jechałem to mu przeszło i nie kopcił ale natal lekko rzęsło, no chuba ze dodam mocniej gazu.... wtedy dotych 2500 obr/min zapiepsza jak głupi. Ja przekrocze te 2500 do zachowuje się tak jak by miał odcięcie... Co do tej spiralji to ona zaczyna mrugać jak zostwię włączony zapłon na dłuzszy czas....
-
- Gadatliwa bestia
troche to dziwne ale tak jestEnJoy pisze:pierwsze słyszę o czymś takim kontrolka ESP jest od układu ESP ewentualnie coś z ABS'em, ale z pompo-wtryskami nie ma nic wspólnego.nemonix pisze:jak go trzesie a do tego zapala sie kontrolka od trakcji to któryś pompowtrysk siada i sie przycina i wywala bład w postaci kontrolki esp
Poważne błędu z ECU sygnalizuje migająca lub świecąca się spirala, która pełni też funkcję kontrolki świec żarowych
u mnie jest niestety podobnie z tym, że nie kopci......opisałem problem tutaj:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=275797
wydaję mi sie, że mogą to być własnie pompowtryski
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=275797
wydaję mi sie, że mogą to być własnie pompowtryski