Witam wszystkich forumowiczów.
Mam problem z moim golfem V (1.9 tdi 105KM) a mianowicie przy zmianie biegu (najczesciej z 2 na 3 i 3 na 4) czuje lekkie szarpnięcie samochodem, co to może być? Dodam ze musze bardzo powoli puszczac sprzęgło żeby nie szarpło.
Drugi problem to to że podczas ruszania niekiedy słysze pod podłoga jakby coś tarło. sprawdzałem wszystko i nie wiem co to może byc może łozyska?
Proszę o podpowiedz.
Szarpnięcie przy zmainie biegów i dziwne tarcie.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Szarpnięcie przy zmainie biegów i dziwne tarcie.
Ostatnio zmieniony ndz cze 28, 2009 23:09 przez Maciek1988b, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Szarpnięcie przy zmainie biegów i dziwne tarcie.
być może są to pierwsze oznaki niedomagania zamachowego koła dwumasowegoMaciek1988b pisze:Witam wszystkich forumowiczów.
Mam problem z moim golfem V (1.9 tdi 105KM) a mianowicie przy zmianie biegu (najczesciej z 2 na 3 i 3 na 4) czuje lekkie szarpnięcie samochodem, co to może być? Dodam ze musze bardzo powoli puszczac sprzęgło żeby nie szarpło.
Drugi problem to to że podczas ruszania niekiedy słysze pod podłoga jakby coś tarło. sprawdzałem wszystko i nie wiem co to może byc może łozyska?
Proszę o podpowiedz.
-
- Nowicjusz