[MK4] Wytarte Plastiki w golf 4
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[MK4] Wytarte Plastiki w golf 4
Witam!
Mam problem z plastikami w swoim golfie. Na pewno wiecie ze niektóre wersie VW plastiki maja pokryte taką "skórka" która bardzo łatwo zarysować i z czasem całkowicie się wyciera.
Chciałem się zapytać czy można usunąć te "skorki" aby otrzymać sam czysty plastik.
Wydaje mi się ,że całkowicie zdjęta "skorka" będzie owiele estetyczniej wyglądała niż miejscami wytarta i zarysowana.
Znacie może jakieś środki chemiczne które rozwiążą ten problem?
Poniżej dodałem zdjęcie jednego elementu zobaczcie jak to brzydko wygląda.
Mam problem z plastikami w swoim golfie. Na pewno wiecie ze niektóre wersie VW plastiki maja pokryte taką "skórka" która bardzo łatwo zarysować i z czasem całkowicie się wyciera.
Chciałem się zapytać czy można usunąć te "skorki" aby otrzymać sam czysty plastik.
Wydaje mi się ,że całkowicie zdjęta "skorka" będzie owiele estetyczniej wyglądała niż miejscami wytarta i zarysowana.
Znacie może jakieś środki chemiczne które rozwiążą ten problem?
Poniżej dodałem zdjęcie jednego elementu zobaczcie jak to brzydko wygląda.
Ostatnio zmieniony sob cze 27, 2009 11:40 przez Yamniol, łącznie zmieniany 2 razy.
Można zdjąć. Ja u siebie ściągnąłem tą gumiastą pokrywę na uchwycie drzwi kierowcy i na konsoli środkowej (listewki, ramka klimatronika, osłona popielniczki i blenda uchwytu na napoje).
Ściągałem to trochę paznokciem a trochę płytą CD (o dziwo nie rysuje plastiku uchwytów).
Ściągałem to trochę paznokciem a trochę płytą CD (o dziwo nie rysuje plastiku uchwytów).
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Czyli rozumiem ,że trzeba krok po kroku dłubać paznokciem czy też cd-kiem.
Nie słyszeliście nic o chemii do tego typu zabiegów
Nie słyszeliście nic o chemii do tego typu zabiegów
Ostatnio zmieniony sob cze 27, 2009 12:34 przez Yamniol, łącznie zmieniany 1 raz.
Sposoby są 2 i jak wiadomo w MK IV plastiki w środku to totalna lipa
1 z nich to wyżej opisana metoda na zdarcie skórki , a 2 ,która zamierzam zastosować to specjalna FARBKA ( kolor czarny lub czary ) Firmy SONAX do plastików we wnętrzu autka.
Jak zrobię to u siebie to zapodam fotki ... dla kolegów.
1 z nich to wyżej opisana metoda na zdarcie skórki , a 2 ,która zamierzam zastosować to specjalna FARBKA ( kolor czarny lub czary ) Firmy SONAX do plastików we wnętrzu autka.
Jak zrobię to u siebie to zapodam fotki ... dla kolegów.
najlepszy sposób nie praco chłonny taki jakim ja robiłem to pasta tempo, i stara karta z Lotosu ( plastikowa) nakładałem paste na gume i czekałem 10 minut i moment guma chodzi jak się przejedzie kartą. póżniej tylko pare razy szmatką z tempo i lala. Zrobiłem tak wszystkie rączki ramki zaślepka od popielniczki. Zależy jeszcze czy chcesz w połysk czy ala mat. ja mam ala mat przykrywkę popielniczki a ramki i klamki mam na połysk ( wystarczy dłużej jechać szmatką z pastą tempo) Efekt GWARANTOWANY
Uchwyt na napoje otwórz i zamknij nie zamykając blendy, po bokach zobaczysz blaszki, które musisz ścisnąć i wysuwasz cały uchwyt na napoje.marcelvw pisze:koledzy a mozecie mi napisac jak posciaga te plastiki? od czego zaczac by nie polamac? chodzi glownie o panel srodkowy, boczki, uchwyt na napoje itp.
Uchwyt kierowcy najpierw w dziurze na rękę odczepiasz wciskaną część, potem pociągasz uchwyt (jest na zaczepach), następnie odczepiasz wtyczkę od sterownika szyb/centralnego zamka.
Ramka climatronica jest na wcisk, a ramek pionowych prawdopodobnie nie da się zdjąć, bo możesz mieć konsolę w całości - jak ja. Ja ściągałem tą gumę bez zdejmowania.
Uchwytu pasażera jeszcze nie zdejmowałem.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt: