brak reakcji

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Krzychu89
Nowicjusz
Nowicjusz

brak reakcji

Post autor: Krzychu89 » pn cze 29, 2009 09:20

Witam wczoraj rano jadąc swoim mk4 wszystko było ok działały światła (te w środku), szyby i wszystko było ok, wieczorem zauważyłem awarie, mianowicie brak reakcji szyb (mam elektryczne wszystkie 4) na panelu od kierowcy i na drzwiach też brak, do tego podświetlenie tego guzika z szyb od reszty pasażerów zgasła. później zauważyłem ze jak wchodzę do samochodu nie pali się lampka w środku nawet jak chcę ją włączyć na stałe to nie świeci, i tak jest z przodu i tyłu.
do tego przy otwieraniu samochodu zawsze był podwójny stuk (chodzi o przekręcenie zamka i otwarcie auta) a teraz jest tylko pojedynczy i otwiera się...

wie ktoś po opisie co to może być??
z góry dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
Byku21
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Byku21 » pn cze 29, 2009 10:04

Zajrzyj do skrzynki bezpieczników...
http://www.vwgolf.pl/?page_id=711
Oczywiście jeszcze przekaźniki tylko nie wiem czy od szyb nie jest przypadkiem 23...

Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm

Awatar użytkownika
Sztomel
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Sztomel » pn cze 29, 2009 13:13

sprawdź jeszcze bezpiecznik, który znajduje się przy przekaźnikach pod deską rozdzielczą od strony kierowcy, bezpiecznik jest w srebrnej metalowej obudowie z zieloną główką i jest wsadzony za dużym przekaźnikiem o oznaczeniu 377,
wygląd bezpiecznika jest na poniższym foto - te trzy pod przekaźnikiem 409 z prawej strony fotki :
ObrazekObrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Krzychu89
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Krzychu89 » czw lip 02, 2009 10:41

Wielkie dzięki koledzy za zainteresowanie i pomoc, przyczyną okazał się bezpiecznik mała 15 i wszystko wróciło do normy... pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”