ginąca iskra na świecach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ginąca iskra na świecach
Witam
Mam spory problem z autem.Wogóle nie idzie go zapalić.problem jest z iskrą.kiedy je poodkręcałem iskra była tylko na jednej świecy.po chwili zabawy iskra czasem pojawiała się na wszystkich swiecach ale bardzo słaba.dodam że w kopułce co jest ta sprężynka to u mnie jest trochę zardzewiała.przy próbie odpalenia na popych zero odezwu silnika.przepraszam za nazywanie niektórych rzeczy ale fachowcem nie jestem.gdzie szukać przyczyny?stacyjka?czujnik halla? aparat zapłonowy?kopułka?
Bardzo proszę o pomoc
Mam spory problem z autem.Wogóle nie idzie go zapalić.problem jest z iskrą.kiedy je poodkręcałem iskra była tylko na jednej świecy.po chwili zabawy iskra czasem pojawiała się na wszystkich swiecach ale bardzo słaba.dodam że w kopułce co jest ta sprężynka to u mnie jest trochę zardzewiała.przy próbie odpalenia na popych zero odezwu silnika.przepraszam za nazywanie niektórych rzeczy ale fachowcem nie jestem.gdzie szukać przyczyny?stacyjka?czujnik halla? aparat zapłonowy?kopułka?
Bardzo proszę o pomoc
Kamil
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
dzięki serdeczne.jeszcze takie pytanie.pierwsza z lewej świeca wogole nie dostaje paliwa.cały czas jest sucha mimo że pozostałe świece są już "zalane".zaglądając w każdy otwór jest paliwo po za tą jedną.to tak ma być czy coś nie tak z moim silnikiem?
[ Dodano: 10 Lip 2009 20:08 ]
jest ok z tym paliwem poprostu tylko w tej jednej była iska i paliwo się spalało
[ Dodano: 10 Lip 2009 20:08 ]
jest ok z tym paliwem poprostu tylko w tej jednej była iska i paliwo się spalało
Kamil