Wie ktoś może jak rozebrać wysprzeglik hydrauliczny chodzi o to żeby wyciągnąc trzpień łaczący peadał sprzegła z tym że wysprzęglikiem?!
Czemu o to pytam?? Odpowiedź jasna
Ułamał mi sie już drugi raz (i mam możliwośc dotoczenia go ale nie wiem jaki ma wymiar trzpień i jak jest zakończony)... i nie wiem z czego mam ten wysprzeglik wszyscy twierdzą że wysprzeglik AFNowy i G60 to ten sam wysprzeglik... po załozeniu okazało sie że jednak nie jest ten sam róznica to ok 2cm myślicie że to nic... a ja mam teraz pedał sprzegła przez to przy samej podłodze wysprzeglenie polega na "muśnięciu" pedału wszystko było by fajnie gdyby nie to że nie podoba mi sie to (i tak go nie będe mógł sprzedać) i przyzwyczaić sie nie moge do tego jak równiez obawiam sie o to że do końca nie zawsze mi puszcza sprzegło... a nie chciałbym spalić sprzegła.
Silnik jest wrzucony do golfa mk2 Chłopaki od których go kupowałem twierdzą że ten ze wysprzeglik był kupiony jako afnowy gdzie wg. etki i mechaników u których byłem twierdzą że G60 i AFN napewno ma ten sam wymiar.
Pomocy
Rozbiórka wysprzęglika hydraulicznego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Rozbiórka wysprzęglika hydraulicznego
Gdzie zaczyna się pasja...
...tam kończy się ekonomia
Kupując szybkie auto z salonu liczyć się trzeba ze jakiś obskurny golf odjedzie od tego auta jakby stało
Kupując szybkie auto z salonu liczyć się trzeba ze jakiś obskurny golf odjedzie od tego auta jakby stało
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
xmaluchx, z opisu wnioskuje ze nie chodzi Ci o wysprzeglik a o pompke wysprzeglika przy pedalach
trzpien z pompki jest prosty na samym koncu przechodzi w stozek i zakonczony jest kulka
kulka wchodzi w plastikowy element ktory posiada dwie lapki zatrzaskujace sie w pedale sprzegla
zeby to rozebrac musis wcisnac z obu stron te biale laki i pociagnac wtedy pedal do siebie, nastepnie odkrecasz dwie nakretki na klucz 13stke i masz pompke na wierzchu
trzpien z pompki jest prosty na samym koncu przechodzi w stozek i zakonczony jest kulka
kulka wchodzi w plastikowy element ktory posiada dwie lapki zatrzaskujace sie w pedale sprzegla
zeby to rozebrac musis wcisnac z obu stron te biale laki i pociagnac wtedy pedal do siebie, nastepnie odkrecasz dwie nakretki na klucz 13stke i masz pompke na wierzchu
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Adamm, wszystko fajnie ale ja chce wydostac trzpień z tej pompki...
jak to jest zakończone przy pedale to ja wiem ... ale chodzi mi o rozebranie wysprzeglika... aby wymienić trzpień na nowy...
U mnie akurat pompka jest do grodzi mocowana dwoma 10-tkami natomiast węże ciśnieniowe to 12-stki
jak to jest zakończone przy pedale to ja wiem ... ale chodzi mi o rozebranie wysprzeglika... aby wymienić trzpień na nowy...
U mnie akurat pompka jest do grodzi mocowana dwoma 10-tkami natomiast węże ciśnieniowe to 12-stki
Gdzie zaczyna się pasja...