założenie blokady na skrzynię?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
założenie blokady na skrzynię?
Help, napiszcie gdzie na formu lub necie znajdę informację o założeniu blokady na skrzynie biegów? Hmmmm szukam i nie mogę znaleźć
Z góry dziekuje za pomoc.
Z góry dziekuje za pomoc.
-
- Gadatliwa bestia
No jak to jaki taki ktory sie tym zajmujeKaśka pisze:pytanie tylko jaki warsztat wybrać Smile
Jakas gazete z ogłoszeniami trzeba wziąśc podzwonić popytac o ceny, jechac zamontować
Z 5 lat temu mama zakładała blokade do punto 2. Wyniosło ja to ok 500 zl ale robiła to w serwisie fiata wiec wyszło drożej.
Jak juz bedziesz miala taka założona to na twoim miejscu nie naklejałbym oznaczeń na szybę bo to tylko informacja dla złodzieja, że samochód najlepiej na lawete brać
Pozdro
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images21.fotosik.pl/28/f649346d0807a928.jpg[/img][/url]
ja sobie sam zakładałem - kupiłem przez internet z firmy z Krakowa INCAR-KRAKÓW
ul.Elsnera3
31-311 Kraków
tel/fax: (012) 6367890
www.incar.pl [email protected]
cena ok 230zł
[ Dodano: Czw Sty 26, 2006 10:19 pm ]
ul.Elsnera3
31-311 Kraków
tel/fax: (012) 6367890
www.incar.pl [email protected]
cena ok 230zł
[ Dodano: Czw Sty 26, 2006 10:19 pm ]
jest lepsza metoda kradzieży z taką blokadą - ale nie będę dawał instrukcji. Sam mam taką blokadę a licho nie śpi...maccciej pisze:że samochód najlepiej na lawete brać
- Jasio_Zawodnik
- Mały gagatek
- Kontakt:
A pomyślałeś,że wciśnięte sprzęgło i hol i nie ma blokady ???Stary patent na złamanie tego...drugi to "MOTYLEK" jesli wiecie co to...szkoda pieniedzy na to badziewie...
[ Dodano: Czw Sty 26, 2006 22:57 ]
Wystarczy przepchac auto z 3 przecznice i mozna spokojnie rozbroic reszte i pojechac odpalonym autem bez zadnych blokad
[ Dodano: Czw Sty 26, 2006 22:57 ]
Wystarczy przepchac auto z 3 przecznice i mozna spokojnie rozbroic reszte i pojechac odpalonym autem bez zadnych blokad
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jak ma wziac to i tak wezmie...beda staly 3 golfy,dwa z nich to 1,4 CL a 3ci to tdi bogaty z zabezpieczeniami to i tak wezma tego tdi...mimo ze trudniej
[ Dodano: Czw Sty 26, 2006 23:04 ]
Zreszt zlodzieje podobno lubia male wyzwania...kiedys slyszalem opowiesc o ustawianiu fotela,wlaczaniu muzyczki i czuciu panowania nad czyims autem...Nie popieram tego ale taki kraj a czesci chce sie kupowac uzywane na allegro itp...
[ Dodano: Czw Sty 26, 2006 23:04 ]
Zreszt zlodzieje podobno lubia male wyzwania...kiedys slyszalem opowiesc o ustawianiu fotela,wlaczaniu muzyczki i czuciu panowania nad czyims autem...Nie popieram tego ale taki kraj a czesci chce sie kupowac uzywane na allegro itp...
ta metoda jest nieskuteczna - sprawca musi mieć szansę na ucieczkę, przepchanie i demontaż w innym miejscu teź nie wckodzi w grę bo spróbuj to zdemontować bez kanału - wiem bo ja montowałem bez kanału i nie jest tak lekko - a szansa ucieczki jak leżysz pod autem =0, jednym rozwiązaniem jest to którego nie opiszę, ale da się... ominięcie tego trwa ok 2 minut (to najczęściej jest traktowane jako czas graniczny w miejscu widocznym)ale też jet dużym zagrożniem dla zlodzieja w pzypadku np. pościgu przez policję. Zresztą lepsze utrudnienie niż jego brak. Odcinanie pomp, alarmy to wszystko jest dość łatwe do ominięcia dla magików jak każde zabezpieczenie elktroniczne. Pozostają " ingerencje głębsze" łącznie z zamianami pinów kabli itede.mindlab pisze:A pomyślałeś,że wciśnięte sprzęgło i hol i nie ma blokady