Urwane ramie wycieraczki MKIII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Urwane ramie wycieraczki MKIII
Dzisiaj rano odpaliłem swojego Golfika po 48h stania na dworze. Autko długo sie nie zastanawiało i odrazu motor zaskoczy i luźno sobie pyrkał Gorzej było z drzwiami. Drzwi kierowcy totalnie zamarznięte. Wsiadałem do auta od strony pasażera. Zamknołem drzwi i juz ich nie mogłem otworzyć od srodka. Zadnej szyby nie dało sie spuścić. Musiałem wysiąść z auta tylnymi drzwiami od strony kierowcy !! Masakra a na koniec urwałem ramię tylnej wyczieraczki. Okazało sie ze było juz pekniete jak je tylko ruszyłem to odrazu zostało mi w rece. Nie wiem co robic kupic nową czy spawac te aluminium
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Arecki1979
- Mały gagatek
No moj Golf juz jest kompletny. Ramie założone koszt to dokładnie 60 PLN. Okazało sie ze VW uczy sie na własnych błedach i poprawił ten odlew tj został on inaczej ukształtowany od srodka a także wzmocniono ścianki. Teraz napewno juz nie pęknie. Co sie okzalo ramie te zostało wyprodukowane w Polsce (produkt oryginalny z ASO). Stare było firmy Bosch i wyprodukowane w Belgii.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
Witam.
Identyczny problem.
1) co sie tyczy zamarzania zamkow, drzwi to uzywalem roznych rzeczy (ronson, wd-40, odmrazacze) - zawsze to samo, znow zamarzniete. Jesli moge cos zareklamowac do zamkow, to polecam "K2 007 syntetic" (6 zl) - po tym zadnego przymarznietego zamku!!!
2) Co do wycieraczki to ja skleilem. Troche z tym zabawy, ale w domu, w ciepelku da sie zrobic: kawalek grubego aluminium, wyprofilowanego do kolanka uchwytu wycieraczki (2-3 mm) - obrobka pilnikiem (miekkie), zetrzec pilnikiem gore wycieraczki (jak na zdjeciu), od dolu nawiert na 2 srubki (mocowanie wycieraczki do aluminium po dwoch stronach pekniecia), calosc powierzchni zalac distalem... Pozostaje jeszcze scyzorykiem male wyciecie zrobic w plastikowej oslonce, zeby przy nakladaniu doszla do konca.
Trzyma sie i trzymac bedzie.
Jesli ktos chce, to podrzuce foto wynalazku
Pozdro.
Identyczny problem.
1) co sie tyczy zamarzania zamkow, drzwi to uzywalem roznych rzeczy (ronson, wd-40, odmrazacze) - zawsze to samo, znow zamarzniete. Jesli moge cos zareklamowac do zamkow, to polecam "K2 007 syntetic" (6 zl) - po tym zadnego przymarznietego zamku!!!
2) Co do wycieraczki to ja skleilem. Troche z tym zabawy, ale w domu, w ciepelku da sie zrobic: kawalek grubego aluminium, wyprofilowanego do kolanka uchwytu wycieraczki (2-3 mm) - obrobka pilnikiem (miekkie), zetrzec pilnikiem gore wycieraczki (jak na zdjeciu), od dolu nawiert na 2 srubki (mocowanie wycieraczki do aluminium po dwoch stronach pekniecia), calosc powierzchni zalac distalem... Pozostaje jeszcze scyzorykiem male wyciecie zrobic w plastikowej oslonce, zeby przy nakladaniu doszla do konca.
Trzyma sie i trzymac bedzie.
Jesli ktos chce, to podrzuce foto wynalazku
Pozdro.
Only Good can judge me...
- pewex.olek
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Lothar
- Car programmer
- Kontakt: