Odkręcanie śrub z walu rozrządu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Odkręcanie śrub z walu rozrządu
Witam!
Wiozłem się ostaniu za rozkręcanie silnika ABD i staniolem na kole rozrządu - czy przypadkiem tam nie ma gwintu lewostronnego?
Morze ktoś się z tym spotkał - proszę o podpowiedz czy to przypadkiem kolo rozrządy ( na niego przychodzi pasek rozrządu) nie jest przykręcone za pomocą śruby z lewym gwintem
Wiozłem się ostaniu za rozkręcanie silnika ABD i staniolem na kole rozrządu - czy przypadkiem tam nie ma gwintu lewostronnego?
Morze ktoś się z tym spotkał - proszę o podpowiedz czy to przypadkiem kolo rozrządy ( na niego przychodzi pasek rozrządu) nie jest przykręcone za pomocą śruby z lewym gwintem
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie, prawy normalny. A że ciężko to już tak jest, musisz tak kombinować żeby zablkować koło, czyli albo jakiś przyrząd zmajstrować albo włożyć w jego dziurę coś co oprzesz o krawędź głowicy czy coś w tym stylu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- ŁukaszMan
- Użytkownik
- Kontakt:
Dokładnie jak kolega pisze. Idzie ciężko bo czasami tak jest. Ja użyłem grubego,płaskiego śrubokręta do zablokowania koła. Jest do tego specjalny przyrząd ale bez niego też da się obejśćPaweł Marek pisze:czyli albo jakiś przyrząd zmajstrować albo włożyć w jego dziurę coś co oprzesz o krawędź głowicy czy coś w tym stylu
- Paweł Marek
- V.I.P.