Caddy MK1 85r 1.6D ->1.9 TDI by AndreVV (1. str)
Moderator: G0 Karcio
- andrew-ziom
- Użytkownik
- Kontakt:
a co lepiej bedzie wygladalo?rost czy czarny przy icku w chromie?
ja stawiam na rost
ja stawiam na rost
Ostatnio zmieniony wt lip 21, 2009 10:14 przez caddy24, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrew-ziom
- Użytkownik
- Kontakt:
dzisiaj udało się na pierwszy rzut oka niewiele ,ale za razem tak wiele
prace trwały nad upchaniem kabelków pod maską
po przykręceniu wydechu , wzięliśmy w obroty układ chłodzenia
trzeba było nawiercić parę dziurek w pasie przednim i "wyprodukować" parę mocowań na zbiorniczek Adam i jego wszystko mający garaż śrubki kątowniczki i inne blaszki
chłodnica siedzi
ps. chyba projektanci nie brali pod uwage chłodnic z mk3 TDI, dokupiona była taka co sie mniej więcej mieściła ale miał być całkiem inny icek)
po zalaniu płynem i ogarnięciu KABLI w skrzynce bezpiecznikowej
TATATADA
nastapiła chwila przekrecenia kluczyka i co .....
chechle 0 chechle 0 i chechle .... hmmm uklad odpowietrzony 0. reakcji
no nic trzeba by podłączyć kompa i luknąć co tam siedzi .... pc connect i nic cisza , dziwne ale po chwili Adam lukną że wtyczka diagnostyczna nie jest podpięta z kompem auta (brak 1 mostka)
wyszło na to że jednak chyba coś nie tak z pompą wtryskową .... szybka podmianka + przerobienie wtyczki i łallaa
KLUCZYK w dłoń
kręci kreci iiiii
[youtube][/youtube]
prace trwały nad upchaniem kabelków pod maską
po przykręceniu wydechu , wzięliśmy w obroty układ chłodzenia
trzeba było nawiercić parę dziurek w pasie przednim i "wyprodukować" parę mocowań na zbiorniczek Adam i jego wszystko mający garaż śrubki kątowniczki i inne blaszki
chłodnica siedzi
ps. chyba projektanci nie brali pod uwage chłodnic z mk3 TDI, dokupiona była taka co sie mniej więcej mieściła ale miał być całkiem inny icek)
po zalaniu płynem i ogarnięciu KABLI w skrzynce bezpiecznikowej
TATATADA
nastapiła chwila przekrecenia kluczyka i co .....
chechle 0 chechle 0 i chechle .... hmmm uklad odpowietrzony 0. reakcji
no nic trzeba by podłączyć kompa i luknąć co tam siedzi .... pc connect i nic cisza , dziwne ale po chwili Adam lukną że wtyczka diagnostyczna nie jest podpięta z kompem auta (brak 1 mostka)
wyszło na to że jednak chyba coś nie tak z pompą wtryskową .... szybka podmianka + przerobienie wtyczki i łallaa
KLUCZYK w dłoń
kręci kreci iiiii
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony wt lip 21, 2009 22:02 przez andrew-ziom, łącznie zmieniany 3 razy.
- Rabbit_mk1
- Ma gadane
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
jeszcze trzeba porzadnie elektryke ogarnac bo wieczorem chcialem odpalic a aku kaput ;/ widac gdzies cos nie podpiete albo zle podpiete i ucieka prad
ale wazne ze dziala i juz blizej niz dalej
ale wazne ze dziala i juz blizej niz dalej
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- andrew-ziom
- Użytkownik
- Kontakt:
słyszałem że Adamie jakieś porządki z instalacja robiłes :]
co do icka Wolał bym nieciąc tego zderzaka co mam troche "cennawy" ze tak powiem
albo coś takiego :] niewiem jak to wyjdzie
mam jeszcze taki zderzak
a jak nie to chyba nam zostaje tylko miejsce oryginalnego wlotu na masce :] wsumie mozna by pociąć tą maske jest pogięta .... chyba ze sie znajdzie jekiś mocniej skatowany :]
wcięcie w masce i icek delikatnie wystający ponad krawędź maski i jakiś mały daszek ??
ma ktoś lepszy pomysł ??
co do icka Wolał bym nieciąc tego zderzaka co mam troche "cennawy" ze tak powiem
albo coś takiego :] niewiem jak to wyjdzie
mam jeszcze taki zderzak
a jak nie to chyba nam zostaje tylko miejsce oryginalnego wlotu na masce :] wsumie mozna by pociąć tą maske jest pogięta .... chyba ze sie znajdzie jekiś mocniej skatowany :]
wcięcie w masce i icek delikatnie wystający ponad krawędź maski i jakiś mały daszek ??
ma ktoś lepszy pomysł ??
Ostatnio zmieniony śr lip 22, 2009 21:06 przez andrew-ziom, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
mysle ze jak mi podrzucisz ten waski zderzak to pod zderzakiem sie zrobi i bedzie cacy malinka
wczorajsza awaria (a raczej to ze nie zapalil) moglo bys spowodowane nieskreconymi klemami
dzis ogarnalem makaron przy bezpiecznikach i puscilem wiazke do tylnych swiatel, ale nie moge ich za cholere ogarnac ;p
wczorajsza awaria (a raczej to ze nie zapalil) moglo bys spowodowane nieskreconymi klemami
dzis ogarnalem makaron przy bezpiecznikach i puscilem wiazke do tylnych swiatel, ale nie moge ich za cholere ogarnac ;p
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535