Wymiana środkowego pasa bezpieczeństwa kanapy tylnej.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wymiana środkowego pasa bezpieczeństwa kanapy tylnej.
Witam!!
Mam golfika który był zarejestrowany jako ciężarowy, no i Ci debilni ludzie w serwisie zakladając kratkę poprzedniemu właścicielowi do auta zamiast pas schować,bądź wykręcić przecieli go!! Ja teraz chcąc zarejestrować auto jako osobowy muszę mieć piąty pas bezpieczeństwa. A więc kupiłem pas, tylko nie wiem w jaki sposób się dobrać do tego który jest w kanapie w środku. Czy ktoś może już to przerabiał i może służyć pomocą?? Będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Mam golfika który był zarejestrowany jako ciężarowy, no i Ci debilni ludzie w serwisie zakladając kratkę poprzedniemu właścicielowi do auta zamiast pas schować,bądź wykręcić przecieli go!! Ja teraz chcąc zarejestrować auto jako osobowy muszę mieć piąty pas bezpieczeństwa. A więc kupiłem pas, tylko nie wiem w jaki sposób się dobrać do tego który jest w kanapie w środku. Czy ktoś może już to przerabiał i może służyć pomocą?? Będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Wymiana środkowego pasa bezpieczeństwa kanapy tylnej.
trzeba po prostu wyjąć z zatrzasków tylną kanapę po przez silne pociągnięcie na jej narożnikach na początek (oczywiście do góry)december74 pisze:Witam!!
Pozdrawiam
-
- Forum Master
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ok. Dzięki kolego!! Kanapy wymontuje bez problemu. A jak się dobrać do pasa który jest zamontowany w srodku oparcia?? Jeśli dobrze patrzyłem to chyba będę musiał zdjąć całą tapicerkę z tego oparcia czy tak? Jeśli tak to od której strony zacząć, od góry oparcia czy od dołu rozbieranie tapicerki z niego?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
rozumiem że myślisz o tym miejscudecember74 pisze:A jak się dobrać do pasa który jest zamontowany w srodku oparcia?? Jeśli dobrze patrzyłem to chyba będę musiał zdjąć całą tapicerkę z tego oparcia czy tak? Jeśli tak to od której strony zacząć, od góry oparcia czy od dołu rozbieranie tapicerki z niego?
tapicerki wcale nie trzeba zdejmować, należy podważyć i wyhaczyć z zacisków ten cały plastik z którego rozwija się pas - wszystko wychodzi razem z napinaczem - niestety nie mam opisu do tego
Ostatnio zmieniony pn lip 20, 2009 18:36 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt: