wydaje mi się że właśnie przy "zwarciu" kabli kontrolka się zapalaNeoarti pisze:no to lipa połączenie na pewno jest OK czyli żeby zgasło to trzeba by zewrzeć kable tak ?
Komunikat "Verifier Garniture : pomocy !
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
coś podobnego, wczoraj wymieniałem klocki, włączyłem zapłon i kontrolka zgasła, ostrzeżenie o grubości okładzin nie zapisuje się jako błąd więc VAG niczego nie zobaczypelton1985 pisze:Neoarti, jeśli masz czujnik a tak jak piszesz to masz musisz VAG'iem skasować bład. Klocki hamulcowe to poważna sprawa i dlatego błąd dalej wisi i sygnalizuje Ci to na konsoli.
U mnie po wymianie klocków z czujnikiem mechanik kasował ten błąd bo mimo, że były wymienione komunikat się nadal zapalał.
Jednak Vag nie kasuje błędu i kontrolki klocków kolega miał racje podłączyłem go i nic nie znalazłem okazało się ze jakiś syf dostał się do wtyczki podczas montażu, dziś miałem chwilkę zwaliłem koło i psiknąłem wd-40 i jak ręką odjął wszystko wróciło do normy komunikat się nie wyświetla i kontrolka gaśnie
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
pelton1985, zasada jest idebtyczna jak w przypadku wskazówki rezerwy paliwa, gdyby tak było jak napisałeś to za każdym zapaleniem rezerwy trzeba by ją kasować VAGiem, przypuszczam że przyczyna tkwiła jednak w czym innym i że to był po prostu zbieg okoliczności a jeżeli nie, to masz jedyny w swoim rodzaju sygnał alarmowy o grubości okładzin. Pozdrawiam
nie rozumiem jak jedyny w swoim rodzaju sygnał ? to co w innych VW nie wyświetla napisu tylko świeci się kontrolka ? przyczyna nie mogła być inna tylko zasyfiała wtyczka przeczyściłem i tyle
sorry kolego nie zauważyłem że nie piszesz do mnie
sorry kolego nie zauważyłem że nie piszesz do mnie
Ostatnio zmieniony śr sie 05, 2009 21:42 przez Neoarti, łącznie zmieniany 1 raz.
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
mettenos, pewnie w takim razie zbieg okoliczności
jeśli nie ma kompa pokładowego zaświeci się tylko sama kontrolka, z kompem jest komunikat i kontrolka
jeśli nie ma kompa pokładowego zaświeci się tylko sama kontrolka, z kompem jest komunikat i kontrolka
Ostatnio zmieniony ndz sie 09, 2009 11:10 przez PELE, łącznie zmieniany 1 raz.