brak wskazań temper.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
brak wskazań temper.
wczoraj zapodałem sobie zegary z MKII gti.po odpaleniu niby wszystko OK.Jazda próbna i okazuje sie że wskaźnik temper, opada,później sie znów podniósł.Dzis wogule,zero reakcji.Dodam ze przed zmiana licznika nic takiego nie miało miejsca.Co może byc powodem?
Jestem Oazą spokoju
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cdn
głowy niedam ,wyglądały na niepozapiekane czy tam nawet zaśniedziałe.Jak wspomnialem wczoraj jeszcze chodzil,dzis juz wogule niedrgnoł.
Jestem Oazą spokoju
czarna małpa, zarówno wskaźnik temperatury jak i poziomu paliwa jest podłączony do tej taśmy z tyłu licznika za pośrednictwem dwóch nakrętek z podkładkami. One lubią sobie trochę przyrdzewieć albo zaśniedzieć na styku z taśmą, szczególnie jak te zegary wcześniej leżały nieużywane w jakimś wilgotnym miejscu. Odkręć nakrętki i zdejmij podkładki, zobacz jaki jest stan połączenia, wyczyść, ewentualnie daj nowe.
Ostatnio zmieniony pt lip 17, 2009 15:04 przez piori, łącznie zmieniany 1 raz.
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cdn
no wlasnie dzis zauwazy;lem ze jesli niema temper. niem tez poziomu paliwa,jutro zerkne na to,zapewne jest tak jak mowisz,
[ Dodano: 23 Lip 2009 15:12 ]
rozebrałem dzis ten licznik,wyczyscilem te podkladki,i nadal to samo.
[ Dodano: 23 Lip 2009 15:12 ]
rozebrałem dzis ten licznik,wyczyscilem te podkladki,i nadal to samo.
Jestem Oazą spokoju
czarna małpa, trochę źle się wyraziłem. Chodziło mi o to, że obydwa wskaźniki są mocowane w ten sam sposób, czyli takimi śrubkami, ale to nie znaczy, że psują się "parami" z powodu tych śrubek. Skoro tak jest jak piszesz, to winien może być elektroniczny stabilizator napięcia, a raczej jego połączenie z folią ze ścieżkami - bo on chyba podaje napięcie na obydwa wskaźniki wychyłowe. Jest to taki element z trzema nóżkami podobny do tranzystora. Na jednej nóżce jest napięcie ze stacyjki, na drugiej tzw. masa, a na trzeciej wychodzi "ustabilizowane" bodajże 10,5V - kolejności dokładnie nie pamiętam. Lub po prostu uszkodzona jest gdzieś ścieżka na folii.
Sorki że tak późno się odzywam, ale właśnie z urlopu wróciłem
Sorki że tak późno się odzywam, ale właśnie z urlopu wróciłem
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cdn
ale czy ten stabilizator czy jak mu tam,moze robic cos takiego ze np:rano odpalam gulfa i jest ok,pokazuje stan paliwka i temp,przejade kawalek i obia wskaźniki umierają.moze ma ktos fotke licznika od tyłu i pokaze mi co kolega ma na mysli...
Jestem Oazą spokoju
- webster1987
- Nowicjusz
tak to jest możliwe... ja miałem identyczny problem jakiś miesiąc temu. a wyglądało to tak że po odpaleniu auta wskaźniki temperatury i paliwa działały przez krótką chwilę i umierały a gdy zgasiłem auto i znów zapaliłem sytuacja się powtarzała...czarna małpa pisze:ale czy ten stabilizator czy jak mu tam,moze robic cos takiego ze np:rano odpalam gulfa i jest ok,pokazuje stan paliwka i temp,przejade kawalek i obia wskaźniki umierają.